UČENCI GLASBENE ŠOLE IDRIJA ŽANJEJO USPEHE

Sreda, 16. maj 2018

Mladi glasbeniki Glasbene šole Idrija so na različnih glasbenih tekmovanjih pobirali visoke uvrstitve tudi v aprilu in maju. Na regijskem tekmovanju mladih pianistov Primorske sta dva učenca mentorice Tatjane Grahelj dosegla visoki uvrstitvi. Filip Kacin je priigral zlato, Klara Jurca pa srebrno priznanje. Melisa Uršič, učenka mentorice Elene Startseve Somun, se je z regijskega tekmovanja domov tudi vrnila z zlatim priznanjem.

Izjemne uspehe na mednarodnih tekmovanjih dosega Brina Kerčman, učenka harmonike pri mentorju Jerneju Hermanu. Brina je prejela 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju v Puli, zatem pa še prvo mesto in prvo nagrado na harmonikarskem tekmovanju Panonniaccordion.

Kitarist Gašper Golob Rupnik, učenec mentorice Andreje Semenič, pa se je minulo soboto v italijanski Gorici udeležil mednarodnega tekmovanja kitaristov 15. Altamira Gorizia Guitar Competition in si v močni konkurenci kitaristov osmih držav prislužil 2. nagrado. Včeraj je 
Glasbeno šolo Idrija zastopal na koncertu Mladi biseri – Glasba z vrtov sv. Frančiška, ki sta ga v kapeli frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici organizirala Zveza primorskih glasbenih šol in Kulturni dom Nova Gorica, na njem pa so se predstavili mladi primorski glasbeniki, prvonagrajenci državnega in različnih mednarodnih tekmovanj. Ta petek pa Gašper odhaja na snemanje v studio Hendrix Radia Koper, ki si ga je prislužil kot nagrado za zlato priznanje na državnem tekmovanju. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
19.04.2019
6°C / 24°C
sobota
20.04.2019
5°C / 25°C
nedelja
21.04.2019
4°C / 23°C