JAVNI PREVOZ BENEČIJA GOR IN DOL - OD KOBARIDA DO BENEČIJE

Sreda, 13. junij 2018

Javnemu prevozu Hop ON Hop OFF KOBARID, ki že od leta 2016 povezuje Kobarid s podeželjem, se bo po novem pridružil še avtobus BENEČIJA gor in dol.


Nova čezmejna avtobusna linija bo od 23. junija do 1. septembra vsako soboto povezovala Čedad s Kobaridom in beneškimi vasmi in tako omogočila ogled turističnih, kulturnih in naravnih znamenitosti na obeh straneh meje.


Kot poudarjajo na Inštitutu za slovensko kulturo iz Špetra, je linija rezultat večjega projekta za turistično promocijo Mi smo tu, tuka… izde… kle… tle, ki ga je podprla tudi Dežela Furlanija-Julijska krajina.


Kot je na nedavni predstavitvi povedal predsednik inštituta Giorgio Banchig, je projekt nastal z namenom, da bi povezali Slovence v Benečiji in Posočju ter obenem omogočili obiskovalcem, da spoznajo kulturno in krajinsko bogastvo teh krajev, lokalno gastronomsko ponudbo in kmetijske proizvode.


Inštitut za slovensko kulturo s tem projektom krepi svoje delovanje na področju turistične promocije, vendar pa pri tem ne gre samo za turistično povezavo, saj je naš cilj obiskovalcem omogočiti stik z domačini, da se bodo lahko vživeli v krajevno kulturo in naravo,” še dodaja Banchig.


Direktorica inštituta Marina Cernetig pa je izpostavila, da bodo z alternativnimi povezavami obiskovalcem omogočili dostop do lokacij, ki niso tradicionalne turistične točke.


Župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki se je poleg županov Špetra, Tipane in Srednjega udeležil predstavitve, je ob tej priložnosti poudaril, da Posočje in zamejstvo čakajo novi projekti, s katerimi bodo skupno sodelovanje še nadgradili in spomnil, da so župani z obeh strani meje tik pred podpisom pobude za vzpostavitev čezmejnega clustra.


Matej Kavčič

Na fotografiji: kobariški župan Robert Kavčič v družbi zamejskih kolegov na predstavitvi javnega prevoza BENEČIJA gor in dol.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.02.2019
-3°C / 17°C
ponedeljek
18.02.2019
-1°C / 15°C
torek
19.02.2019
1°C / 14°C