TEKMA V SANKANJU NA KOLEŠČKIH ZAKLJUČENA

Sobota, 19. avgust 2017

Znani so rezultati mednarodne tekme v sankanju na koleščkih, ki se je odvijala v Idriji. Tekmovalci, ki so na tekmo prišli iz Švice, Nemčije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije so na prvem treningu, zaradi mokre ceste, še dosegali nekoliko počasnejše rezultate, a to se je spremenilo že v prvem teku tekme. Sankači in sankačice so merili v šestih kategorijah: šolarke, šolarji, deklice, dečki, članice in člani. Na tekmi v Idriji pa je sodeloval tudi dvojec iz Avstrije, v katergoriji dvosedi.
Najboljši čas proge je v prvem teku dosegel Michael Scheikl iz Avstrije, s časom 55.38 je slavil v katergoriji članov.
Med članicami je najboljši čas proge postavila Vanessa Stadler iz Avstrije, 57.83, ki je prav tako pometla s konkurenco in osvojila odličje v svoji kategoriji.
Med šolarkami je slavila Emma Ruetz iz Avstrije, med šolarji Žiga Kralj iz Slovenije. V katergoriji deklice je slavila Riccarda Ruetz iz Avstrije, med dečki Luca Reininger iz Avstrije.
Dobro so se odrezali tudi sankači iz Sankaškega kluba Idrija. Nuša Šubic je med deklicmi zasedla šesto mesto, Tina Velikanje med članicami peto. Med petnajsterico so se pri članih uvrstili trije moški predstavniki iz SAK Idrija: na sedmo Stanislav Koler, na dvanajsto Nejc Gregorač, na petnajsto Jani Drnovšček. Simon Drnovšček je pristal na dvajsetem mestu, Andraž Jereb pa dve mesti za njim.
Skupno se je tekme, ki je ena od dveh tekem avstrijskega odprtega Murauer Bier pokala v Sloveniji, udeležilo 47 tekomovalk in tekmovalcev.

Tjaša Jurman

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.07.2018
17°C / 29°C
torek
24.07.2018
17°C / 32°C
sreda
25.07.2018
15°C / 32°C