EKIPE MLADIH GASILCEV GASILSKE ZVEZE CERKNO MED PRVO DESETERICO V GASILSKI ORIENTACIJI

Petek, 22. september 2017

V soboto, 16. Septembra 2017 se je pod okriljem Gasilske zveze Šentjur  v  Gorici pri Slivnici odvijalo 20. Državno tekmovanje v gasilski orientaciji, kjer je v šestih kategorijah tekmovalo 184 ekip. Iz Gasilske regije Severnoprimorske se je tekmovanja udeležilo 10 ekip mladih gasilcev v starosti od 7 do 18 let.  Vsi so se uspešno spopadli  s progo in  nalogami na njej ter si priborili naslednja mesta:  gasilke pripravnice iz PGD Dole(Gasilska zveza Idrija)  so zasedle  odlično 5. mesto, gasilci pripravniki pa 15.  Ekipa gasilcev pripravnikov  iz PGD  Col (Gasilska zveza Ajdovščina) je dosegla  17. mesto.
V kategoriji mladink so bile članice iz PGD Čepovan tridesete,   članice PGD Gorje-Poče-Trebenče (Gasilska zveza Cerkno)pa so zasedle odlično  5. mesto,   mladinci PGD Dolenja Trebuša(GZ Tolmin) pa so si pritekli 25. mesto v svoji kategoriji . Pri Pionirjih sta se tekmovanja udeležili ekipi PGD Gorje-Poče-Trebenče in PGD Col ter si priborili 8. In 22. mesto, pri pionirkah pa sta ekipi PGD Gorje-Poče-Trebenče posegli po 9.  ter  najvišjem, 1. mestu, in dekleta  v sestavi : Sara Golob, Jana Lapanja in Klara Razpet z mentorico Dejo Razpet,  so si priborile zlato medaljo in postale prvakinje v svoji kategoriji.  Velik uspeh članov in njihovih mentorjev je vsekakor odraz dobrega mentorskega dela v posameznih društvih in tudi na nivoju zvez.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C