DOBRODELNA ŠAHOVSKA SIMUTANKA V IDRIJI

Ponedeljek, 18. december 2017

Velemojstrica Darja Kapš in velemojster Jure Škoberne sta na dobrodelni simultanki proti 14 nasprotnikom dvanajst partij zmagala in remizirala z županom Bojanom Severjem in prvokategornikom Matejem Ušeničnikom 

V zadovoljstvo  prizadevnih organizatorjev se je v pritličju Mestne knjižnice in čitalnice Idrija v petek, 15. decembra letos zbrala pisana druščina ljubiteljev šaha, ki je želela sodelovati ali spremljati potek dobrodelne šahovske simultanke velemojstrice Darje Kapš, šahovske ambasasorke in velemojstra Jureta Škoberneta, letošnjega članskega državnega prvaka.

Člani Šahovskega kluba „Kolektor“ Idrija so z zanimivo alternativno šahovsko simultanko tudi obeležili 110-letnico rojstvo idrijskega rojaka šahovskega velemojstra Vasje Pirca.


Udeleženci simultanke so z odobravanjem sprejeli pobudo obeh vrhunskih šahistov, da se odpovesta honorarju in da prostovoljno zbrana sredstva namenijo ZPM Idrija.

Med 14 udeleženci simultanke so bili v glavnem ljubitelji šaha, ki so želeli preveriti svoje znanje proti vrhunskim šahistom in jim odščipniti kakšno točko ali polovičko. Po dobrih treh in pol urnih borbah na črno- belih poljih je z remijem presenetil župan Bojan Sever, ki je celo v malo boljši poziciji sprejel miroljubno ponudbo obeh velemojstrov.


V nadaljevanju si je remi priboril tudi Matej Ušeničnik iz Žirov, član ŠK Kolektor Idrija. Tudi ostali, ki so bili poraženi, so z  veliko mero zadovoljstva komentirali potek odigranih partij, ki so jim obogatile šahovsko znanje.


Po  simultanki so udeleženci, med njimi je bil tudi Vasilij Pirc, sin velemojstra, še  dolgo časa ostali v prijateljskem pogovoru o šahu in pogostitvi za kar so zaslužni organizatorji in donatorji: Šahovska zveza Slovenije, Občina Idrija, Mestna Knjižnica in čitalnica Idrija, Komunala Idrija, Zavarovalnica Triglav, Telekom Slovenije in organizacijski odbor, ki ga je vodil prizadevni Samo Bevk.

Silvo Kovač
                                                                                             
 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C