ZAKLJUČEK POKALA POLJANSKE DOLINE SIMPLYGOOD V ŠAHU ZA LETO 2017

Ponedeljek, 18. december 2017

V športni dvorani Trata v Škofji Loki  je bil v soboto, 16.decembra  odigran 8. finalni šahovski turnir za pokal Poljanske doline Simplygood. Udeležilo se ga je rekordno število  47 šahistov in šahistk iz šestnajstih šahovskih društev in klubov iz Slovenije.


Po odigranih 7.krogih turnirja v pospešenem šahu je zmagal Dušan Zorko pred Matejem Keršičem (oba Kranj), na 3.mestu Zlatko Jeraj (Jesenice).

Med tremi  idrijskimi šahisti je bil Silvo Kovač na 5.mestu, Matej Ušeničnik je bil na 13. mestu,   Silvij Persoglia pa je bil na 41.mestu. Pri mladih šahistih  je Markus Zlatanovič (Posočje Tolmin) osvojil 2. mesto.


Organizatorji iz Škofje Loke in Športnega društva Poljane so po zaključnem  finalnem turnirju ciklusa pokala Poljanske doline za leto 2017 razglasile najboljše v posameznih kategorijah. V skupni razvrstitvi je med 75 tekmovalci zmagal Dušan Zorko pred Matejem Ušeničnikom in Silvom Kovačem.

Med mladimi šahisti do 15 let je zmagal Samo Bobnar (Kranj) pred Katarino Mazzini (Komenda) in Marcusom Zlatanovičem (Posočje Tolmin).

Med veterani nad 60 let je zmagal Silvo Kovač (Idrija) pred Goranom Šušnarjem (Škofja Loka) in Jožetom Čadežem (Žiri).

Matej Ušeničnik (Žiri) pa je bil zmagovalec Upravne enote Škofja Loka.


Najboljšim tekmovalcem je nagrade in priznanja podelila Darja Kapš, šahovska velemojstrica in ambasadorka šaha, ki je med drugim pohvalila organizatorje,vodi jih prizadevni Matjaž Mazzini, te množične in kvalitetne prireditve, ki prispeva k popularizaciji šaha v tem delu Slovenije.

Silvo Kovač                                                                                             

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C