SLOVENIJA ŠAHIRA , GORENJKA MATIRA

Sreda, 27. december 2017

V šahovskem domu v Ljubljani je bil odigran finalni turnir letošnjega ciklusa„Slovenija šahira , Gorenjka matira), ki se ga je udeležilo 63 šahistov in šahistk. Med njimi so najboljši člani, članice, mladinci, mladinke in senjorji.
Zmagovalec finalnega turnirja, ki je potekal v hitropoteznem šahu in po švicarskem sistemu devetih krogov,  je velemojster Jure Škoberne (Posočje Tolmin ) s 7,5 točkami. Enako število točk je zbral tudi velemojster Luka Lenič (DUOL Ljubljana), vendar je imel  slabše  druge kriterije. Tretji  je bilmednarodni mojster  Jure Zorko (Krka Novo Mesto) s 7 točkami.
Odigran je bil tudi VIP turnir, na katerem je tekmovalo 19 znanih Slovencev. Zmagovalec turnirja je bil mojstrski kandidat Dušan Brinovec   (Žalec). Med udeleženci je bil tudi prvokategornik Samo Bevk (Kolektor Idrija), ki je osvojil enajsto mesto. 

S šahovsko novico se za letos poslavljam od poslušalcev Primorskega vala in ljubiteljev šaha, katerim želim v novem letu veliko zdravja in dobrih potez!     


Silvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C