NA DOBRNI STA KROKARJA OSVOJILA PETRA BERNHARD IN KEVIN MADEREGGER

Četrtek, 01. januar 1970

Na drseči drugi preizkušnji gorskokolesarske serije SloEnduro avstrijski zmagi, a pri moških z drugim mestom vodstvo presenetljivo prevzema Ajdovec Tim Jež.

Dober mesec dni po začetku v Ajdovščini se je gorskokolesarska serija SloEnduro nadaljevala na Dobrni s četrtim endurom Krokar.

Med moškimi je zmagovalec postal 20-letni Avstrijec Kevin Maderegger (Sunbikers Mondraker Enduro Racing) pred 21-letnim Ajdovcem Timom Ježem (Kamplc Racing Team) na drugem in rojakom Manuelom Gruberjem na tretjem mestu. V najhitrejši peterici dneva sta sledila še dva Slovenca: na 4. mestu Nejc Huth (Energijateam.com) in na 5. Andrej Bratina (Kamplc).

Tudi pri ženskah je šla zmaga v Avstrijo z izkušeno 37-letno Petro Bernhard, ki je še enkrat ugnala 19 let mlajšo rojakinjo Yano Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) na drugem, tretja je bila še ena Avstrijka Ruth Kalthaus.

Maderegger je vodstvo prevzel z zmago v drugi hitrostni preizkušnji, Kendini superetapi, v kateri je bil za več kot 9 sekund hitrejši od drugouvrščenega Ježa, in nato z 2., 7. in 4. mestom na krajših preostalih etapah branil prednost. Jež je dobil prvo hitrostno preizkušnjo, Gruber pa se je prebijal iz ozadja - z visoko štartno številko 120 je moral v prvih dveh etapah prehitevati, začel je s 6. mestom in se počasi prebil na stopničke. Maderegger je s seštevkom 13 minut, 20 sekund in 35 stotink zmagal s skoraj 11 sekundami prednosti pred Ježem, tekmovalce od 2. do 5. mesta pa je nato delilo le dobrih 7 sekund.

Pri ženskah je Yana Petri odnesla Kendino superetapo in zadnjo etapo ter na koncu za njo zaostala 18 sekund.

Petra, ki je zmagala tudi v Ajdovščini, je po dveh dirkah trdno v vodstvu razvrstitve serije. Pri moških pa je vodstvo prevzel Tim Jež! Zmagovalec prve dirke Vid Peršak, ki tokrat ni nastopil, ter Bratina, ki je bil obakrat peti, si delita drugo mesto.

Kategorije

Najhitrejši mladinec dneva je bil Jakob Smolnikar (Energijateam.com), drugi je bil Italijan Davide De Sabbata (ASD Team Granzon) in tretji Matic Berginc (Rajd Ljubljana). V mlajši veteranski kategoriji master 1 je zmagal Blaž Černigoj (Kamplc) pred Avstrijcema Berndom Dorrongom (Team Dorrong Enduro) in Tinom Huberjem (Radlager Mountainbikeverein), v starejši master 2 pa Avstrijec Cri Maierhofer (Team Dorrong) pred Sebastjanom Stresom (Kamplc) in Slovakom Petrom Drabikom (Cube).
V kategoriji hobi je zmagal Nace Krivonog (KK Ravne) pred Matejem Grnjakom in Avstrijcem Davidom Gruberjem (Redneck Riders).


Udeleženci so opravili s petimi hitrostnimi preizkušnjami s skupno višinsko razliko nekaj več kot 1000 metrov. Prvi dve sta potekali na območu Paškega Kozjaka, preostale tri pa v neposredni bližini Dobrne. Vse proge so po nalivu s petka na soboto še drsele.


V SloEnduru sledi …

Tretja preizkušnja serije SloEnduro bo 17. junija, to bo Merjasec enduro v Rušah, ki prav tako iz serije 4Fun prestopa na višjo raven. Prej pa se nadaljuje serija 4Fun - že naslednji konec tedna, v nedeljo 13. maja, bo na vrsti prvi Golovec trails enduro v Ljubljani, 26. t.m. pa še prvi Poseka enduro na Ravnah na Koroškem.

Fotografije za brezplačno uporabo v medijih (vse foto Ma Tej) http://bit.ly/Krokar18_press

Vrstni redi na dnu poročila http://www.sloenduro.com/na-dobrni-sta-krokarja-osvojila-petra-bernhard-in-kevin-maderegger/Koledar SloEnduro in 4Fun 2018

18. marec – 4Fun1: GoEnduro 4Fun, Gorica (Ita) prireditelj U.C. Caprivesi ✓
25. marec – SloEnduro 1: Kamplc Enduro, Ajdovščina, prireditelj DK Kampelc ✓
8. april – 4Fun 2: 7. Enduro 3 Camini, Trst (Ita), prireditelj A.S.D. 360 MTB ✓
5. maj – SloEnduro 2: Enduro Krokar, Dobrna, prireditelj KD Krokar ✓
13. maj – 4Fun 3: Golovec Trails, Ljubljana, prireditelj Golovec trails
26. maj – 4Fun 4: Poseka FunEnduro, Ravne na Koroškem, prireditelj ZKSTM Ravne na Koroškem
17. junij – SloEnduro 3: Merjasec Enduro, Ruše, prireditelj Športno društvo NLP
5. avgust – 4Fun 5: Matadown, Vernasso (Ita), prireditelj Vallimpiadi
26. avgust – SloEnduro 4: Enduro Krvavec 2018, Krvavec, prireditelj ŠD BAM.Bi
8. september – 4Fun 6: Trnduro, Reka (Hrv), prireditelj BBK Team Rodeo
14. oktober – SloEnduro 5: Enduro Grozni, Grožnjan, (Hrv), prireditelj BBK Grožnjan

Foto: SLO EnduroAndrej Dekleva

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.01.2019
6°C / 8°C
sobota
19.01.2019
2°C / 6°C
nedelja
20.01.2019
-1°C / 7°C