3. PUNTARSKI POKAL ZA MLAJŠE KATEGORIJE V SLALOMU IN SPUSTU

Ponedeljek, 04. junij 2018

V tem koncu tedna je v organizaciji Kajak kluba Soške elektrarne na Mostu na Soči potekal 3. puntarski pokal za mlajše kategorije v slalomu in spustu. Glede na rezultate lahko trdimo, da so se mladi člani mostarske sekcije Kajak kluba Soške elektrarne odlično odrezali. Z njihovimi nastopi je bil zadovoljen tudi eden od trenerjev Primož Štekar, ki ga je po zaključenem dogodku pred mikrofon povabil Matej Kavčič.


Posnetek: Primož Štekar


Preglejmo v nadaljevanju rezultate sobotnega Puntarskega spusta. Najprej k spustu. Med Cicibani je zmagal Tilen Kolbe (Orka), med Cicibankami Isa Godler (Čatež), med mlajšimi dečki je na najvišjo stopničko stopil član Kajak kluba Soške elektrarne Jure Kragelj, med mlajšimi deklicami Naja Pinterič (Čatež), še en domačin, Matevž Manfreda je zmagal pri starejših dečkih, pri starejših deklicah je bila najboljša Tia Franca (Žusterna). Pri mladincih je slavil član domačega kluba Alen Mugerli, pri mladinkah pa Ula Valentič (Ankaran – Hrvatini).


In kako je bilo v spustu?


Med Cicibani je zmagal Jan Jančar (Kajak klub Simon), domača kajakašica Tisa Božič je bila najboljša med Cicibankami. Anže Marinko (Kajak- kanu klub Tacen) je zmagal med mlajšimi dečki, njegova klubska kolegica Naja Pinterič pa med mlajšimi deklicami. Domači tekmovalec Jakob Šavli je bil prvi med starejšimi dečki, Daša Grešak iz kluba BD Steklarna pa med starejšimi deklicami. Tudi med mladinci je zmaga ostala doma, najboljši je bil Jakob Mlakar, pri mladinkah pa je zmaga odšla v Ljubljano, k tamkajšnjemu kajak klubu, katerega članica je Ana Šteblaj. Rene Jeklin, Kajak klub Soške elektrarne, je zmagal med mlajšimi dečki, Naja Pinterič iz Čateža pa med mlajšimi deklicami, Taj Kevin Bizjak iz Krškega je bil v spustu najboljši med starejšimi dečki, domačinka Asja Jug med starejšimi deklicami.


V kategoriji C2 je zmagal dvojec Klun/Kampjut iz Ljubljane, med deklicami dvojec Pinterič/Stojanovič, med mešanimi dvojicami pa je bil najboljši domači dvojec Jug/Jeklin.  


Pa dajmo besedo še mladim tekmovalcem. Matej Kavčič je pred mikrofon povabil Tjaža Velikonjo in Matevža Manfredo.


Posnetek: Pogovor z mladimi kajakaši

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C