42 MARATONOV V 42 DNEH

Nedelja, 22. julij 2018

Bogomir Dolenc v teh dneh že pospešeno trenira za veliki dobrodelni tekaški projekt, poimenovan 42 maratonov v 42 dneh, ko načrtuje v 42 zaporednih dneh preteči 42 maratonov, da bi zbral čim  več denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez. Eno od prizorišč teka bo tudi Idrija.

Osnovni cilj, ki si ga je Velenjčan zadal s tem največjim športno-dobrodelnim projektom v Sloveniji v letošnjem letu, je z zbranimi sredstvi omogočiti ustanovi Mali vitez, da bo lažje  uveljavljala programe zdravstvene in terapevtske pomoči ter organizirala rehabilitacije in pomagala pri nakupu terapevtskih pripomočkov za male viteze, otroke, ki so preboleli raka. 

Moto projekta je »gibanje za male viteze«. Z njim bi rad k gibanju spodbudil kar najširši krog ljudi Vsak udeleženec bo odtekel ali prehodil poljubno dolžino in na tak način pripomogel k motu projekta. Predvsem pa je želja tekača Dolenca, da se začnemo čim prej zavedati pomena zdravja, gibanja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo in ne šele takrat, ko je že prepozno.

Bogomir Dolenc bo začel teči 25. avgusta in vseh 42 maratonov odtekel  v zaporedni dneh do 5. oktobra v različnih slovenskih krajih. 27. avgusta bo tekel maraton tudi v Idriji, kjer si želi k skupnemu cilju pritegniti čim več domačinov vseh generacij, ki se mu bodo s tekom ali hojo pridružili v Mejci pri enem ali poljubnem številu 2,6 kilometra dolgih krogov, ki jih bo opravil, da bi pretekel skupno dolžino maratona. Ob tej priložnosti bo Krajevna skupnost Mesto Idrija na Mestnem trgu skupaj z domačimi domačimi društvi in klubi pripravila zanimiv spremljevalni program.

Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
19.04.2019
6°C / 24°C
sobota
20.04.2019
5°C / 25°C
nedelja
21.04.2019
4°C / 23°C