ŠAHOVSKI NOVICI

Ponedeljek, 17. december 2018

ZAKLJUČEK  POKALA POLJANSKE  DOLINE   V ŠAHU za leto 2018

GORENJA VAS – V mali dvorani Sokolskega doma v Gorenji vasi   je bil v soboto,15.decembra  letos odigran 8. finalni šahovski turnir za pokal Poljanske doline v šahu. Udeležilo se ga je rekordno število  45 šahistov in šahistk iz šestnajstih šahovskih društev in klubov iz Slovenije. Po odigranih 7.krogih turnirja v pospešenem šahu je zmagal hrvaški velemojster Bogdan Lalič s 6,5 točkami, na 2.do 3.mestu sta bila Leon Mazi in Blaž Kosmač (oba Kranj) s 5,5 točkami. Med šestimi idrijskimi šahisti je bil Silvo Kovač s 4,5 točkami na 8.do12.mestu, Roman Trček je bil na 26.mestu.Ostali idrijski šahisti Avgust Vukanič,Silvij Persoglia, Miran Likar in Muradif Hadžič pa so bili v drugi polovici turnirske lestvice. Pri mladih šahistih  je Markus Zlatanovič (Posočje Tolmin) osvojil 2. mesto. Organizatorji  Športnega društva Poljane so po zaključnem  finalnem turnirju ciklusa pokala Poljanske doline v šahu za leto 2018 razglasile najboljše v posameznih
kategorijah. V skupni razvrstitvi je med 97 tekmovalci zmagal mednarodni mojster LeonMazipred Blažem Kosmačem (oba Kranj), 3.Sergey Trussevich(Ljubljana),4.Silvo Kovač (Kolektor Idrija) itd.
Med mladimi šahisti do 15 let je zmagal Samo Bobnar (Kranj) pred Simonom Trussevichem (Ljubljana) in Katarino Mazzini (Komenda). Med veterani nad 60 let je zmagal Silvo Kovač(Idrija) pred  Jožetom Čadežem(Žiri). Matej Ušeničnik (Žiri) pa je bil zmagovalec Upravne enote Škofja Loka. Najboljšim tekmovalcem so organizatorji podelili praktične nagrade in spominske medalje.  Organizator Športno duštvo Poljane nad Škofjo Loko-šahovska sekcija,ki jo vodi  prizadevni Matjaž Mazzini,si zaslužijo vso pohvalo za uspešno vodenje  te množične in kvalitetne prireditve, ki prispeva k popularizaciji šaha v tem delu Slovenije.                   

REGIJSKO PRVENSTVO OSNOVNOŠOLCEV IN OSNOVNOŠOLK GORIŠKE V ŠAHU


TOLMIN -V organizaciji Šahovskega društva Posočje Tolmin je bilo v soboto,15.decembra v Osnovni šoli Franceta Bevka v Tolminu odigrano regijsko prvenstvo osnovnošolcev in osnovnošolk Goriške v šahu.
V treh starostnih skupinah za fante in dekleta je tekmovalo 55 mladih šahistov in šahistk iz 14 osnovnih šol, ki se s skrivostmi šahovske igre pod vodstvom mentorjev spoznavajo v šahovskih krožkih na osnovnih šolah in šahovskih klubih.Žal na regijskem tekmovanju ni bilo mladih šahistov iz občin Ajdovščina in Idrija.
Zmagovalci : 

dekleta :
do 9 let : Ema Gregorič  OŠ Solkan
do 12 let: Luna Grilanc OŠ Ivana Roba Šempeter
do 15 let : Asja Čebron  OŠ Deskle 


fantje :

do 9let :Mathias Morenčič OŠ Deskle
 do 12let : Andraž Gregorič OŠ Solkan
do 15 let : Marcus Zlatanovič OŠ Franceta Bevka Tolmin

Prvi trije v starostnih skupinah deklet in fantov do 12 in 15 let so se uvrstili na državno prvenstvo osnovnošolcev,ki bo 12.januarja 2019 v Kranju.


Na sliki: Bogdan Lalić

Slika in novica: Silvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C