POKAL POLJANSKE DOLINE MINERVO 2019

Ponedeljek, 04. marec 2019

 Športno društvo Poljane in Športna zveza Škofja Loka sta včeraj   organizirala v športni dvorani na Trati v Škofji Loki 1. šahovski turnir posameznikov in ekip  letošnjega ciklusa za pokal Poljanske doline MINERVO 2019. Na  turnirju v hitropoteznem šahu, ki je  potekal po švicarskem sistemu devetih krogov , je sodelovalo 50 šahistov in šahistk iz petnajstih slovenskih šahovskih društev in klubov. Med njimi so bili en mednarodni majster, trije FIDE mojstri, 10 mojstrskih kandidatov, kategorizirani šahisti in številni ljubitelji igre na črno-belih poljih iz Slovenije. Najmlajši udeleženec je bil 10-letni Mark Trček iz Žirov, najstarejši pa 77-letni Janez Grčar iz Zagorja ob Savi.

Po štiriurnih borbah na šahovnicah je prvo mesto na turnirju osvojil FIDE mojster Piotr Timagin (Žalec), ki je zbral 7,5 točk, na drugem  do četrtem mestu Evald Ule (Podpeč),Sergey Trussevich (Ljubljana) in Marjan Črepan(Podpeč) vsi po 7 točk.
Med štirimi šahisti Kolektorja Idrija je bil na 12. mesto Silvo Kovač,ki je bil tudi tretje uvrščeni veteran; Roman Trček,Miran Likar in Silvij Persoglia pa so bili v drugi polovici turnirske lestvice.
V ekipnem tekmovanju za pokal TRATE 2019 sta 4.mesto osvojila  Silvo Kovač in Roman Trček (Kolektor Idrija).  


Silvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C