MEDVOŠČANI Z NOVIM ŠPORTNIM IGRIŠČEM

Ponedeljek, 24. junij 2019

V občini Medvode pri Osnovni šoli (OŠ) Medvode bodo danes odprli novo športno igrišče, ki je posebno darilo šolarjem ob zaključku šolskega leta. V občini so namreč prepričani, da bo v poletnih mesecih športno igrišče postalo eno izmed najbolj priljubljenih zbirališč mladih in aktivnih Medvoščanov.

Novo športno igrišče, ki so ga začeli graditi lani septembra na zemljišču med OŠ Medvode in športno dvorano, ima asfaltirano igrišče za košarko in mali nogomet, tristezno 200-metrsko atletsko stezo, stezo za tek na 60 metrov in skok v daljino ter prostor za met krogle.

Nazadnje so na športnem igrišču, ki je sicer ograjeno, zaključili gradnjo otroškega igrišča in naprav za vadbo z lastno težo, grbinasti poligon kot del igrišča je v uporabi že dober mesec dni. Na novo športno pridobitev šolarjev in ostalih Medvoščanov so namestili tudi klopce in koše za smeti.

Kot so pojasnili na občini, igrišče služi v prvi vrsti potrebam šole in bližnjega Vrtca Medvode, v popoldanskih urah in med vikendi pa je postalo tudi priljubljeno zbirališče občanov.

Vrednost celotne naložbe se giblje okrog 300.000 evrov. Večino sredstev, več kot 210.000 evrov, je zagotovila občina, za obnovo tekaške steze pa so prejeli tudi 43.000 evrov nepovratnih sredstev na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

"Z investicijo sledimo tradiciji obnove šolskih igrišč, tako smo v letu 2016 obnovili igrišče pri OŠ Simona Jenka Smlednik, v letu 2017 pa igrišče ob OŠ Pirniče. Obe igrišči sta zelo dobro obiskani, kar nam potrjuje smotrnost naložb," so zapisali na občini.

Slavnostnemu odprtju igrišča bo sledila prireditev ob zaključku šolskega leta.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
23.10.2019
12°C / 25°C
četrtek
24.10.2019
10°C / 26°C
petek
25.10.2019
10°C / 24°C