DIVJE JEZERO NA TURNEJI V BOLGARIJI IN SRBIJI

Torek, 05. december 2017

Idrijsko inštrumentalno zasedbo Divje jezero, ki se posveča avtorski reinterpretaciji jazza, rocka in fusiona sestavljajo Aleš Golja (kitara), David Križaj (klaviature), Alen Bogataj (bas kitara), Luka Čibej (bobni) in Tomi Peljhan (saksofon). Zametki zasedbe so se začeli oblikovati leta 2008, v današnji zasedbi pa bend deluje od leta 2010.


Leta 2015 so objavili uradni prvenec Mestni Vrvež, ki so ga predstavili na festivalih in klubih po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Maja letos so pri založbi Celinka objavili album Pobeg iz blodnjaka, ki je prav tako našel pot v slovenske klube, pa tudi na festivale kot so Godibodi, Jazz ma mlade, Marezijazz in Keltika festival.


Fantje pa so se konec novembra vrnili s kratke turneje, poimenovane Balkan Tour 2017 na kateri so obiskali klube v Bolgariji in Srbiji.
Prvi dan, 23. novembra je skupina nastopila v Sofiji, v klubu Live & Loud. Naslednji dan so koncertirali v zgodovinskem mestu Veliko Tarnovo, v jazz - blues klubu Melon. 25. novembra so se mudili v Plovdivu v klubu Post Culture Stage. Na poti proti domu so se ustavili na zadnjem koncertu v Klubu Feedback, ki slovi kot eden najboljših klubov v mestu na Nišavi.


Odzivi po turneji so pozitivni, koncerti so bili zadovoljivo obiskano, obenem pa je bila turneja pomembna tudi z vidika tkanja novih vezi.Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
21.01.2019
-2°C / 5°C
torek
22.01.2019
1°C / 5°C
sreda
23.01.2019
1°C / 3°C