DIVJE JEZERO PLAVA NAD TOKOM

Sreda, 18. december 2019

Domači, idrijski sekstet izkušenih glasbenikov, ki že dvanajst let soustvarjajo pod imenom Divje jezero, predstavljajo drugi singel s prihajajočega albuma. Pri skladbi z naslovom "Nad tokom", za katero so posneli tudi videospot, se jim je kot gostja pridružila odlična pevka Vesna Zornik, ki je z interpretacijo in prepoznavnim vokalom skladbi dodala edinstven karakter. 
 
Pesem govori o vztrajnosti in on premagovanju ovir v življenju ter o tem, da naj iz dane življenjske situacije potegnemo največ in plavamo »Nad tokom«. Videospot je nastal v sodelovanju s Tinetom Mažgonom, s katerim zasedba odlično sodeluje že nekaj časa in je poleg režije, kamere, poskrbel tudi za dobršen del scenarija.
 
Divje jezero ustvarjajo avtorsko »art-rock« glasbo s slovenskimi besedili, zanimivimi ritmi, ki so podlaga večinoma večglasnim melodijam v kombinaciji saksofona in el. kitare ter harmonijam, ki jih barvajo «hammond« orgle in električni klavir. Za seboj imajo že dva studijska albuma izdana pod okriljem založbe Celinka.si, njihov zadnji singel in videospot »Nad tokom« pa najavlja nov album, ki bo izšel spomladi.

https://www.youtube.com/watch?v=OBskMaeL9AQPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 26°C