BOGUNOV Z NOVO SKLADBO IN VIDEOSPOTOM

Torek, 15. september 2020

Zasedbo Bogunov sestavlja 5 glasbenikov, ki ustvarjanjo raznolike, hkrati pa smiselno povezane, energične in odločne ter nežne in melanholične skladbe.

Z novim singlom Našel sem’, ki je izšel pred kratkim, so napovedali izid svojega prvega albuma ‘More bijesa’, kateri izide 23. septembra letos. Za omenjeno skladbo so posneli tudi videospot, ki pa so ga premijerno predstavili včeraj. Skladba se od ostalih, ki jih boste lahko slišali na albumu, precej razlikuje. Je svetla, pozitivna, polna optimizma, obenem pa tudi melanholična in nostalgična, saj govori o trenutku, ko v viharju življenja, ki vas kaotično vleče vase kot v vrtinec, najdete mir, ljubezen, idejo, ali pač nekaj, kar vam daje upanje in moč za naprej.

Glasbo in besedilo za skladbo 'Našel sem' je napisal pevec Ognjen Zeljić, aranžma pa je skupno delo avtorjev (Ognjen Zeljić, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Rok Skoliber, Boris Holešek).

Na prihajajočem albumu ‘More bijesa’ je zbranih 13 skladb, od tega dve v slovenskem (tudi skladba ‘Našel sem’) ter enajst v hrvaškem jeziku, ki so nastajale kar 15 let. Pesmi so si zelo različne, od grobih in surovih pa vse do nežnih in tudi romantičnih. 

"Skladbe so kot poglavja v knjigi, ki se na albumu povežejo v celoto. Zaradi 15 letnega nastajanja albuma, je to tudi nekakšen izlet v preteklost, kar pa nikakor ne zmanjša aktualnosti besedil, ki jih okrepi svežina aranžmajev in produkcije, " navajajo člani zasedbe.


Katja Brišar

https://www.youtube.com/watch?v=_aJ-x7s4XZgPozabljeno geslo?

 

sreda
12.05.2021
10°C / 25°C
četrtek
13.05.2021
13°C / 18°C
petek
14.05.2021
13°C / 18°C