SAN DI EGO SO 'VEČNO ZALJUBLJENI'

Četrtek, 09. januar 2020

S skladbo Večno zaljubljeni in koncertnim videospotom praznujejo 8 let ustvarjanja.

San di Ego v teh dneh praznujejo obletnico skupnega ustvarjanja, v vseh teh letih se je zgodilo marsikaj – imeli so veliko število koncertov po vsej Sloveniji, izšli so trije studijski albumi, sodelovali so z legendarno Samantho Fox, na družbenih omrežjih pa imajo vedno več rock n' rolla lačnih oboževalcev.

San Di Ego so sicer aprila lanskega leta objavili album Zdaj je čas na katerem je 11 skladb, ki nam sporočajo 11 različnih zgodb. Najprej je na začetku marca izšel singel in videospot Zdaj je čas, v katerem se rokerji sprašujejo zakaj je na tem svetu prav vse obrnjeno na glavo. Sledila sta singla in videospota: Včasih jočem, ko sem sam ter ljubezenska balada, Ti. Koncert ob izidu zadnjega albuma, ki naj bi se zgodil Cvetličarni, je zaradi epidemioloških ukrepov odpadel. V začetku septembra 2020 so v Vrbi, rojstni vasi našega največjega pesnika z Aleksandrom Mežkom posneli celovečerni koncert, ki ga bomo lahko kmalu spremljali na televiziji. Rockerji so sicer kljub oteženemu delovanju optimistični in verjamejo, da bomo s skupnimi moči premagali tudi epidemijo.

V zadnjem času so sicer doživeli tudi nekaj sprememb – basist Martin Rozman se je namrečodločil, da bo prekinil s sodelovanjem. Martina, ki je v zasedbi deloval od samega začetka, je nasledil MitjaKobal, ki ga poznamo tudi po ustvarjanju v skupini Mary Rose. Martinje z zasedbo posnel tri studijske albume, zadnji Zdaj je čas je izšel letos. Oboževalci se bodo razveselili novice, da so nove skladbe že na poti! Spomladi se bodo zaprli v studio in ustvarjali za prihajajoče nove čase, pravijo da tudi v novih časih rock n' rolla ne bomo stradali.


Foto: Dare Brenko

https://www.youtube.com/watch?v=KWssGLUklHkPozabljeno geslo?

 

četrtek
29.07.2021
18°C / 34°C
petek
30.07.2021
18°C / 33°C
sobota
31.07.2021
19°C / 33°C