FOLKROLA PONOVNO NA GLASBENI SCENI S SKLADBO KO SCRE ZASKELI

Petek, 03. december 2021

Življenje je kot morski val. Enkrat te požene v višave, v naslednjem trenutku se vse umiri. Težko je prešteti na vse prste, ker nam eden zmanjka. Z vami smo namreč že 21 let in to ni kar tako. Enkrat smo na vrhu vala, drugič malo počivamo v miru in čakamo na novi val. In smo ga pričakali.  V vaša ušesa vstopamo s petim avtorskim albumom z naslovom Mi smo tu, da vas zabavamo…. 

Trinajst pesmi, ki so se napisale v zadnjem času, se je prikradlo med vas. Ene nostalgične, druge nagajive, tretje uporniške…, a naša želja je predvsem, da bi vas zabavale. Pa ne po pohorsko »aufbiks, pa čreva na plot!« Morda zabavale malo drugače.  Da bi vam kot lahen piš  pobožale dušo, da bi vas zazibale v nežnih ritmih, da  bi vam oksitocin zaplapolal po žilah. Pa Koroška je vpletena. Lahko Korošca izbezaš iz Koroške, ne moreš pa Koroške izbezati iz Korošca, pravijo. Nič, kar smo v življenju vrednega ulovili, nismo ulovili z rokami, ampak z dušo. Zato ostajamo takšni kot smo, kot vlak, ki se nenehno vrača na  postajo, a ljudje v njem nikoli niso isti.

Prepustite se glasbi, ustavite vlak, naj vas srce tudi kdaj zaskeli, je pač tako, da ko boste veliki, bo verjetno vse drugače. Nekoč bog ve kdaj, bo ob vas nekdo, ki bo ure spreminjal v minute, kot naša skuštrana princeska. Za trenutek se ustavite, da vam zagode Babuška iz Rasije, da vas zasuje tisoč drobnih poljubov, kajti nikoli ne izveste, kdaj bo napočil trenutek, ko se poslovi pinki slon….

Skupina FolkRola  po nekajletnem ustvarjalnem zatišju predstavlja nova album z naslovom Mi smo tu, da vas zabavamo. Koroška skupina je na Slovenski glasbeni sceni že dobri dve desetletji. To je njihov peti album, na katerem je 13 novih pesmi. Prvi singl, za katerega je bil posnet tudi videospot, je Ko srce zaskeli. Gre za značilno poetično in nostalgično pesem, po katerih je skupina prepoznavna. Govori o usodi cele generacije Korošcev, ki je v devetdesetih letih, hote ali nehote, morala oditi s trebuhom za kruhom po Sloveniji ali pa v svet.

Videospot je posnet na značilnih Koroških lokacijah: od Uršlje gore, ki je simbol rojstnega kraja avtorja pesmi – Raven na Koroškem, do Votle peči, ogromne skale, ki je pred stoletji zgrmela v strugo reke Meže, skozi katero si je reka izdolbla pot in se razlila po Mežiški dolini. Spot je producirala skupina KIKIRIKI films. Sicer pa velja, da je album projekt h kateremu so člani skupine povabili kot goste povabili številne mlade koroške glasbenike. Glasbenega talenta na Koroškem nikoli ni manjkalo. Videospot in prvi singl, sta med zvestimi poslušalci skupine doživela izjemno pozitiven odziv. FolkRola bo Album v naslednjih mesecih predstavila tudi v živo, v pripravi pa je še nekaj videospotov, s katerimi bodo fantje podprli še nekaj pesmi.


https://youtu.be/URNWC9NBGxsPozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C