ICE ON FIRE - BEND MLADIH FANTOV IZDAL SKLADBO ODPRTO

Petek, 07. januar 2022

Ice on fire je dolenjski hard rock bend, ki ustvarja avtorsko glasbo. Je bend, ki ima jasen cilj biti velik del slovenske glasbene scene. Sploh zdaj, v teh časih. Je torej bend petih fantov, ki jim glasba predstavlja zelo velik del življenja.

»V bistvu nihče ne ve, kako je nastalo ime benda. Če imam jaz prav, če se prav spomnim, je do tega imena prišlo tako, da smo imeli prvi špil na Droogstocku, na katerega smo se morali prijavit pod nekim imenom. In smo sedeli nekje kjer nas je zeblo. In smo v bistvu razmišljali kako bi si dali ime, pa smo rekli naj bo Ice on fire, ker se takrat boljšega nismo spomnili. Ko smo začeli pod tem imenom tudi igrat, se nas je pa kar prijelo. Zdaj ga ne moremo več zamenjat. Ampak deluje!« pravijo člani skupine.

Na glasbeni sceni so prisotni že od leta 2012. Za sabo imajo lepo število koncertov, velikih odrov, studijski album. Leta 2018 so izdali prvenec Dobro v Slabem. V leto 2019 so šli fantje z eno mislijo: nov material. Zapeljali so iz punka in hard rocka v bolj moderne rock vode, za navdih pa so si vzeli Royal Blood, Foo Fighters, Nothing but Thieves in podobne bende.

V začetku letošnjega leta pa predstavljajo nov komad Odprto, ki je zaradi covid situacije izšel kasneje kot je bilo predvideno.


https://youtu.be/3e5lep3NHAI
Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C