MASHARIK - STRAN OD OČI

Petek, 03. junij 2022

Blejska zasedba Masharik predstavlja svoj prvi singel z naslovom Stran od oči. 

»Pesem govori o novi energiji, ki jo prinese pomlad. O zaljubljenosti, ki je lahko nevarna in ne more trajati.« je ob izidu povedala Maša Bogataj, pevka in avtorica pesmi.

Masharik je čutni organizem treh gorenjskih glasbenikov. Gonilna sila banda je Maša Bogataj, frontpunca, ki poleg vokala z žensko rokenrol energijo imenitno obvladuje tudi električno kitaro. Z njo tvorita celoto Luka Zemljič na klaviaturah, orglah in spremljevalnih vokalih ter Bojan Marinko na bobnih. Zvočno jih podpira še Žiga Korenčič na bas kitari. V glasbi prepletajo blues, rock in psihedelijo, pridih soula pa doda Mašin vokal. V ospredje postavljajo čutnost, iskrenost in dinamičnost.

Občinstvu so se Masharik prvič v živo predstavili leta 2019. Od takrat naprej pridno osvajajo slovenske odre in ustvarjajo avtorsko glasbo, ki jo pišejo v slovenščini. Letos poleti bodo igrali tudi na večjih gasbenih festivalih, kot so Castle Festival, Gora Rocka, Lent,... Pred dnevi pa so s svojim nastopom v Križankah, kot gostje zasedbe Hamo & Tribute 2 Love, navdušili tri tisoč glavo publiko.

Izdali so tudi Live Session treh pesmi, ki so jih v živo posneli v Lotos Music Studiu v Šentjerneju. Takrat se je začelo sodelovanje s producentom Žaretom Pakom, s katerim so ustvarili tudi pravkar izdan singel. 


https://youtu.be/Aqccps7ITv4


Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C