IZGUBLJENI ALBUM GLASBENIKA BORDO

Sreda, 14. september 2022

Po dveh solo izdanih albumih Medzvezdje (2018) in Izštekani Bordo (2020) je glasbenik Tomaž Štular - Bordo izdal novi album z naslovom Izgubljeni. Po več kot desetletju ustvarjanja v zasedbi The Tide je Tomaž našel svojo lirično izpoved v jeziku, ki ga najbolje razume in se podal na samostojno pot.

Če album Medzvezdje ni bil konceptualni album, je Izgubljeni ravno nasprotno. Gre za družbeno ogledalo, ki je popokalo v zadnjih letih. Njena naslovna slika na albumu  v vseh parametrih postavi poslušalca v slepo ulico, kjer je edini izhod ravno teh 10 pesmi.
Album je pod svoje okrilje vzel ponovno producent Peter Penko, na njem pa ne manjka tudi gostov.
"Zaradi same vsebine, sem se odločil album izdati na vinilu, saj ravno najstarejši zapis ponuja poseben pristop k poslušanju. Za vse tiste, ki nimajo gramofona, pa sem izdal posebne kasete, ki se jih lahko priklopi v vsak računalnik, avto, USB vhod... S tem sem želel združiti že pozabljene kasete, ki so glasbeno dopolnjevale naše odraščanje ter sam odnos do poslušanja glasbe."

Po že slišanih singlih, ki so napovedovali album (Dihaj, Drevored, Ghosts, Telstar) je najbolj produkcijsko izstopajoča pesem dobila čast, da kot prvi single NEBO pospremi album ob uradnem izidu.

https://www.youtube.com/watch?v=eI7RZOmlgcEPozabljeno geslo?

 

nedelja
02.10.2022
14°C / 22°C
ponedeljek
03.10.2022
12°C / 23°C
torek
04.10.2022
10°C / 24°C