NEISHA PREDSTAVLJA NOV SINGLE - MANJKAŠ MI

Petek, 28. oktober 2022

Skladba je del albuma DVIGAM JADRA, ki ga je Neisha javnosti predstavila maja letos.

Intuitivno zlitje besedila in glasbe. Tako je nastala ta pesem. Nič kaj posebej je nisem ’peglala’ z vseh strani in premerjala iz vseh kotov, ene so pač take, da se zgodijo. In zdela se mi je popolna. Pustila sem ji ves ta naboj, gradacijo, da se razvija v višave in tja s sabo potegne tudi vokal. Močni kitarski riffi in močan vokal, to prednjači, pa bi rekli, da ste me navajeni vso elegantno za klavirjem … no, na plošči DVIGAM JADRA smo z zasedbo glasnejši in produkcijsko pretežno rokerski, kar pritiče temu, da so posnetki realen prikaz tega, kako zvenimo v živo. Energija šteje in to osvobajanje, ki ga doživljaš ob tem, ko na široko razpreš pljuča, napneš glasilke, se izpoješ in razigraš.

Pesem sva želela v duetu posneti z Akijem Rahimovskim, med nama je vzklila pristna glasbena simpatija in prijateljstvo, a sva po nekaj vajah in snemanju ostala pri demo posnetku, ker nas je Aki žal zapustil. Tako prehitro. Zahvaljujem se mu za vso energijo in vse lepo, kar je pustil za sabo in v čast mi je bilo, da sva si lahko parkrat delila oder. Izjemen človek in izjemen vokalist.

Življenje gre naprej, glasba pa ostaja in nas oplaja. Naj MANJKAŠ MI odmeva vse tja do neba in še čez v svoji originalni različici. Ne morem pa mimo tega, da imam vsakič cmok v grlu, ko pojem te besede. Globoko sporočilno besedilo izpod peresa Jerneja Dirnbeka me je ganilo že ob prvem branju, tako me pa sedaj še ob sleherni izvedbi.


https://youtu.be/kwkl6EfrSOIPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
30.01.2023
-1°C / 8°C
torek
31.01.2023
-4°C / 8°C
sreda
01.02.2023
-5°C / 11°C