VESELI SVATJE: "TRENDOM MORAŠ SLEDITI!"

Ponedeljek, 22. maj 2023

Veseli svatje je ena prvih Avsenikovih polk, ki je bila članom od nekdaj pri srcu. Temperamentna, radoživa in energična polka najbolje opiše člane prepoznavnega kvinteta. "Vilko in Slavko Avsenik sta harmoniko in slovensko glasbo ponesla v svet. Njihovo igranje, disciplina in trdo delo so lahko vzor čisto vsakemu glasbeniku in ponosni smo, da lahko vsaj del bogate Avsenikove dediščine vedno nosimo s seboj," so povedali Veseli svatje. 

"Vsak trend, tudi harmonika ima svoje vzpone in padce. Trenutno je narodno-zabavna glasba spet na vrhuncu. Mladi ponovno hodijo na veselice, pred kratkim je bila polka prvič v zgodovini več kot en mesec prva na trendingu na portalu YouTube. Veseli smo, da tudi naše skladbe prepevajo vse generacije.  Dejstvo je, da se Svatje že od začetka trudimo, da bi glasbo, v kar največji meri predvsem slovensko, približali tudi mladim. Naša glasba je imela s pomočjo avtorja Matjaža Vlašiča vedno pridih mladostne energije in ravno to je tisto, kar nas je že od samega začetka razlikovalo od ostalih ansamblov – ustvarili smo si svoj zven in stil, na kar smo poleg tega, da naše pesmi prepevajo vse generacije najbolj ponosni. Seveda pa poleg naših polk in valčkov prepoznavnost dviguje naša pevka Anita – štajerka je špricerja navajena, zato je jasno, da se je v novi pesmi hitro našla."  

“Ker ni nobena skrivnost, da je ŠPRICER kralj vsake slovenske veselice in ker vemo, da je to legendarna osvežilna pijača za katero potrebujete le dve sestavini - vino in mineralno vodo. Sicer se klasični pije v 2 dl kozarcih, mi pa prisegamo kar na LITER-LITER, saj se lepše porazdeli med pet fantov in eno dekle, ki se z glasbo razdajamo že polnoletnih 18 let,” so ob izidu spota zaupali člani ansambla.


Gorenjsko-štajerska naveza z imenom Veseli Svatje je narodnozabavni ansambel , katerega začetki segajo v leto 2005.
Ansambel sestavljajo prikupno dekle, ki sliši na ime Anita Kadenšek ter pet fantov: Blaž Šenk, Denis Dečman, David Bevc, Aleš Rola in Primož Rečnik. Zadali so si en sam cilj: s kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe, predvsem pa s svojo energijo in iskrenim odnosom, razveseljevati ljudi ter osvojiti srca vseh, ki jim glasba pomeni razvedrilo.

https://www.youtube.com/watch?v=pukrJaJ3GlU


Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 13°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 16°C