NOV SINGEL IN VABILO: ŽAN SERČIČ IN CUBISMO

Petek, 01. september 2023

S pesmijo 'Vse bom dal za tebe', v kateri je združil moči s Cubismom, se eden najbolj predvajan slovenskih avtorjev in izvajalcev, Žan Serčič, v ritmu salse počasi poslavlja od nepozabnega poletja ter napoveduje prihajajoči album in največji samostojni koncert v svoji karieri.

"Pesem 'Vse bom dal za tebe' govori o brezpogojni ljubezni, ki jo najdeš šele takrat, ko se odločiš za srečo. Vsi smo kdaj bili na tleh in samo naš pogled na situacije, ki smo jih prebrodili, nas dela močnejše. Poleg tega pa je glasba vedno ta, ki celi rane - ki zdravi. Je univerzalni jezik in ne glede na zvrst je ljubezen do glasbe ena, vsem skupna sila," sporočata Žan in Cubismo ob izidu pesmi 'Vse bom dal za tebe'.

"Ob ustvarjanju prihajajočega albuma sem začutil, da na njem manjka en avtentičen latino komad. Sem fan skupine Cubismo - za kar je najbolj kriva moja sestra, ki mi jih je prva predstavila - in na enem od koncertov v Zagrebu sem imel čast spoznati vse člane. Tam smo se, tudi po zaslugi njihovega basista in koproducenta mojega albuma, Krešimira Tomca, dogovorili za sodelovanje. Glavni pevec Ricardo je besedilo napisal kar v studiu in ostali glasbeniki so sledili, upoštevali moje želje in našo skupno vizijo. Res so veliki profesionalci in v veliko čast ter veselje mi je, da smo posneli ta duet. To bo vsekakor izkušnja, ki mi bo za vedno ostala v spominu," strne misli o projektu Žan.


Erazem Gliha je spremljevalni video ustvaril kot kolaž posnetkov, ki so nastali med ustvarjanjem pesmi 'Vse bom dal za tebe' v Krešimirjevem ljubljanskem studiu, in vrhuncev Žanove neskončne turneje z njegovimi Šakali. Kot nalašč za ogrevanje pred prihajajočim naslednjim vrhuncem - velikem koncertu ob izidu nove plošče, ki ga bo v četrtek, 23. 11., gostil novi Media Center Cvetličarna v Ljubljani.

"Lani novembra sem gostil prvi samostojni koncert v Cvetličarni - ki je še vedno moj najljubši na več kot desetletni glasbeni poti. Zato sem se odločil letos vrniti na ta oder s svojimi Šakali in tam predstaviti moj novi album, ki nastaja že več kot leto dni," je ob napovedi vrnitve na mesto zločina povedal Žan. Cvetličarna je medtem že postala premajhna za vse ljubitelje njegove glasbe, zato so koncert premaknili v enkrat večjo dvorano Media center poleg nje. "Dvorana je čisto nova in takoj ko sem jo videl, sem vedel, da se bo tukaj dalo narediti pravi spektakel," napoveduje Žan.

Pogovoru med Majo in Žanom lahko prisluhnite tukaj!


https://www.youtube.com/watch?v=7T3Hufigb5IPozabljeno geslo?

 

nedelja
16.06.2024
15°C / 27°C
ponedeljek
17.06.2024
15°C / 29°C
torek
18.06.2024
16°C / 30°C