SKUPINA DEMM Z NOVO SKLADBO IN SPOTOM

Torek, 05. september 2023

DEMM predstavljajo novo skladbo 'Mislim pač, okej?', v kateri na glas razmišljajo o – mislih. O lepih, grdih, prepovedanih, samo njihovih mislih. In ker misli še niso dejanja, je v komadu vseprisoten tisti občutek in védenje, da svojih misli ne bodo znal izraziti na pravi način. Iskreno mladostniško razmišljanje … pač.
 
Če so se DEMM s svojo prvo skladbo 'Za tebe v torek ne obstajam' lotili študentskih torkov, se z novo 'Mislim pač, okej?' sprašujejo, kako izraziti svoje misli, kako jih prevesti v jezik, da ne bodo zvenele narobe in hkrati, da ne bo obžalovanja po neizrečenem. Še en indie rock komad mladih, divjih in mogoče malo jeznih mladeničev, združenih v DEMM, v katerem se pravzaprav soočajo z lastnim odraščanjem.

Seveda ima 'Mislim pač, okej?' tudi videospot - Jan, Urban, Tilen in Marko, ki sestavljajo DEMM, so spot posneli sami, v proces so vključili svoje prijatelje. Ker, skladno s skladbo: da jim ne bo kdaj žal, da so o nečem samo razmišljali, ne pa tega tudi storili.

DEMM pa v septembru čakajo tudi prvi koncerti. Najprej bodo v soboto, 16.9., nastopili na svojem prvem pravem in uradnem koncertu kot DEMM v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli, nato še 20.9. na Štuku, na natečaju Šourock. Poleg obeh že izdanih skladb imajo DEMM na zalogi še nekaj indie rock smells-like-disco skladb na repertoarju za koncertno izvedbo.

Naša Simona se je pogovarjala s pevcem Urbanom. Prisluhnite jima tukaj!

https://www.youtube.com/watch?v=HCMK4zFsbroPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C