ALO!STARI: GLAVNO, DA MIDVA SMA SKUP - NOV SINGLE IN SPOT, COLLAB Z NAJO

Ponedeljek, 20. november 2023

Alo!Stari imajo nov komad! V skladbi z naslovom 'Glavno, da midva sma skup' tesnobo besedila sprva spremlja akustična kitara, sklepni del sicer mirnejše skladbe pa se razvije v pravi bandovski banger. 'Glavno, da midva sma skup' prinaša še en collab mariborskih skejt pankerjev – tokrat z njimi poje Naja Lipičnik iz banda Before Time.

'Glavno, da midva sma skup' prinaša zgodbo dveh zaljubljencev sredi razpadajočega sveta. Medtem, ko njena protagonista okoli sebe spremljata propad sveta in razkroj družbe, je ljubezen tista, ki vsaj zanju v vsem kaosu edina ostane pomembna. ''Vedno se postavljamo na eno ali drugo stran, pozabljamo pa, da je smisel sobivanja ravnovesje.  Za tistih nekaj metrov zemlje ali druge podobne nepomembnosti smo pogosto pripravljeni narediti vse, namesto, da bi se osredotočili na ljubezen – do sebe, do drugega. Res smo glupi do kraja,'' o skladbi pravijo Alo!Stari. Osnova komada je nastala že dve leti nazaj, končno podobo pa je dobil takrat, ko so se Mariborčani odločili, da bo skladba collab. Iskali so pevko z zelo specifično barvo vokala in jo po nekaj poskusih našli v Naji.

Sočasno s skladbo so Alo!Stari predstavili tudi videospot. Posnet je bil v enem kadru, skupaj z ekipo Film Factory pa so želeli ustvariti distopičen portret sveta, ki pa je, glede na situacijo marsikje na svetu, strašljivo realističen. Spot je bil posnet na Pobrežju v Mariboru, v njem pa spremljamo zadnje skupne minute dveh zaljubljencev. Sredi dima, bodečih žic, barikad in eksplozij spremljamo z usodo sprijaznjen par, ki kljub kaosu okoli  njiju preživlja zadnje skupne srečne trenutke. Režija spota je delo Mihe Šubica, glavna protagonista spota sta Maja Berčič in Timotej Kresnik, direktor fotografije Mitja Mlakar, skladba pa je bila posneta v studiu Urgenca s producentom (in kitaristom banda) Maticem Mlakarjem.

Alo!Stari v 2024: pet let, nov album in večji špili spomladi!

Alo!Stari (Tine Matjašič, Matic Mlakar, Jernej Metež, Matej Kosmačin, Tomaž Medvar) so svoj prvi komad 'Nea vem kam' predstavili aprila 2019. Slovenijo so osvojili z energičnimi skate punk skladbami v mariborščini, v katerih mnogokrat izražajo mnenja bodisi o sebi ali družbi, v kateri živimo. V letih, ki so sledila, so koncertirali povsod, med drugim so pred slabim letom napolnili Kino Šiška in razprodali Štuk na dveh 'Pune vrei špilih'. Po prvencu 'Pa kaj te s tao je', ki so ga izdali leta 2021, prihaja čas, ko bodo Alo!Stari izdali nov album. Potihoma ga napovedujejo že lep čas, do naših ušes pa bo prišel spomladi 2024, v letu, ko Alo!Stari obeležijo 5 let delovanja. V aprilu (in maju), ko praznujejo peti rojstni dan, bodo pripravili tudi nekaj večjih koncertov – največji med njimi bo v četrtek, 18.4.2024, v ljubljanski Cvetličarni.


S Tinetom se je pogovarjala Jerca. Prisluhnite jima tukaj!


https://www.youtube.com/watch?v=lPehRTTz-o0Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C