OVERJAM NA SOTOČJU ŽE ŠESTIČ

Petek, 28. julij 2017

Med 16. in 19. avgustom se bo na Sotočju, sicer tudi prireditvenem prostoru dveh po obsegu večjih festivalov, Metaldays in Punk Rock Holiday, odvil že šesti Overjam international reggae festival, ki z nekoliko bolj umirjenimi ritmi v tolminske konce privablja precej drugačno, a še vedno številno glasbeno publiko. 

Na štiridnevnem festivalu se bo na treh odrih predstavilo skupno nekaj več kot 80 domačih in tujih izvajalcev, med njimi Ky-Many Marley, Freddie McGregor, Don Carlos, Richie Spice, Alborosie, General Levy, Dub FX, Ward 21, The Toasters, pa Raggalution iz Kranja, TminTafari Sound iz Tolmina in mnogi drugi. 

Glasbeno dogajanje se bo, kot že rečeno, odvijalo na treh odrih. Poleg glavnega, organizator pripravlja tudi dva manjša odra, na katerih bodo svoje minute izkoristili tako imenovani selektorji iz Slovenije, pa tudi njihovi kolegi iz bližnje in daljne okolice – nekateri že stari znanci, drugi prvič na odrih Sotočja. 

Festival svoja vrata tudi letos odpira že dan prej, v torek 15. avgusta, ko bo na glavnem, rumenem odru, kot prvo večje ime letošnje edicije festivala nastopil že prej omenjeni Benjamin Stanford, širši javnosti bolj poznan pod umetniškim imenom Dub FX. Celoten in bolj podroben razpored nastopajočih je objavljen na uradni spletni strani festivala. 

Tudi letos organizatorji obljubljajo pestro ob-festivalsko dogajanje, kjer gre izpostaviti aktivnosti namenjene otrokom – Overjam4Kidz, pa recimo Overjam Univerzo. Pripravljajo pa še mnogo drugih zanimivih dnevnih aktivnosti, ki bodo tako kot prejšnja leta poskrbele za dobro vzdušje in pozitivno atmosfero na tolminskem Sotočju. 


https://youtu.be/9vyINdYXycU
Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C