AKTUALNO/ DIVJE BABE MED OBČINO CERKNO IN DRUŽBO SLOVENSKI DRŽAVNI GOZDOVI

Petek, 10. avgust 2018

Občina Cerkno načrtuje posodobitev in nadaljnjo ureditev arheološkega parka Divje babe. Preden bi občina naložbo lahko pričela uresničevati, pa država od nje zahteva pripravo upravljavskega načrta območja, ta pa predpostavlja lastništvo območja arheološkega parka, ki pa leži na zemljišču državnih gozdov.
Pred dvema letoma je Občina Cerkno na tedanji Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov zato poslala vlogo s prošnjo po odkupu omenjenih parcel državnih gozdov. Februarja lani je vlogo v odločanje od sklada podedovala novoustanovljena družba Slovenski državni gozdovi, ki je junija letos v dopisu Občini Cerkno sporočila, da njeno prošnjo zavrača in v dopusi navedla tudi razloge za svojo odločitev. 

Za Občino Cerkno je bila taka odločitev nepričakovano negativno presenečenje.

Novinarka Metka Rupnik je zato poprosila družbo Slovenski državni gozdovi, da pojasni svojo odločitev v tej zadevi, župana Občine Cerkno pa za komentar k odločitvi družbe Slovenski državni gozdovi in za pojasnila, kakšni bodo nadaljnji ukrepi občine pri razreševanju te problematike.
 

posnetek pojasnila družbe SiDG in župana Jurija Kavčiča

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C