OTROÅ KI PARLAMENT V IDRIJI

Četrtek, 22. januar 2009

Danes je pod okriljem Zveze prijateljev mladine potekal 19. občinski otroški parlament. Na njem so svoja mnenja, na temo ljubezen in spolnost, predstavili učenci štirih osnovnih šol, idrijske in cerkljanske občine. Vsi predstavniki osnovnih šol so svoje poglede na temo najprej izpopolnjevali v sklopu svojih šolskih parlamentarnih skupin. Mentorji so učence spodbudili k pogovoru na omenjeno temo, jim v branje ponudili primerno literaturo in delavnice, nekateri so opravili tudi anketo med sovrstniki ter tako dobili konkretne odgovore.

Vsi predstavniki so poudarili, da si želijo več delavnic in pogovora na to temo. Svoja mnenja želijo izražati brez sramu in obenem dobiti tudi koristen nasvet s strani strokovnjaka. Učenci iščejo odgovore zato si želijo, kot poudarjajo sami, da bi več informacij prejeli v šoli. Å ola, po njihovih besedah, pa naj bi omogočila tudi delavnice, ki bi spodbudile starše, da bi razmišljali o tej temi.Marsikateri otrok si namreč o tej temi ne želi govoriti s starši, ker se boji njihove reakcije ali enostavno ne ve kako začeti.

Letošnja tema je torej ponudila pestro paleto možnosti za pogovor, predvsem pa namig starejšim, kaj si otroci želijo.

Izbrani predstavniki, ki so sodelovali na občinskem parlamentu bodo svoja mnenja zastopali tudi na regijskem in nacionalnem parlamentu v Novi Gorici in Ljubljani.


Barbara Pfeifer

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
04.07.2020
19°C / 29°C
nedelja
05.07.2020
17°C / 30°C
ponedeljek
06.07.2020
15°C / 32°C