MIRANDA GROFF FERJANČIČ, KANDIDATKA ZA ŽUPANJO OBČINE IDRIJA

Sobota, 06. oktober 2018

Kandidatka za županjo občine Idrija mag. Miranda Groff Ferjančič se je na včerajšnji novinarski konferenci prvič predstavila kot kandidatka za županjo občine Idrija, in sicer štirinajst dni pred uradnim pričetkom volilne kampanje. Na volitve se podaja kot samostojna kandidatka s podporo prvopodpisanega sedanjega župana Bojana Severja in skupine volivcev ter stranke socialnih demokratov.

Kot je mag. Miranda Groff Ferjančič poudarila na predstavitvi, se je za kandidaturo za županjo občine Idrija odločila po tehtnem premisleku in s pripravljenostjo ponuditi svoje 30-letne izkušnje v gospodarstvu, bančništvu in državnih službah. Delo in prizadevanja sedanjega župana želi nadaljevati zlasti na razvojnih in infrastrukturnih področjih ter pri pridobivanju sredstev iz evropskih razpisov, saj je le tako mogoče zagotoviti sredstva za večje investicije. Želi pa si vnesti več ženske energije v vodenje občine  ter participativnega vključevanja idej občanov pri določanju ključnih prioritet in ciljev za razvoj občine. 
Ena njenih prvih prioritet delovanja pa bodo mladi.

izjava Miranda Groff Ferjančič


Kot je še poudarila Groff-Ferjančičeva, bo vodilo njenega delovanja tudi zavzemanje za trajnostni razvoj in varovanje okolja, uresničitev pomembnih projektov tudi z evropskimi sredstvi, razvoj urbanih in podeželskih okolij v občini, kakovostne infrastrukturne povezave na Idrijskem, okrepitev družbenega in družabnega življenja ter medgeneracijskega povezovanja. Pri vodenju občine se je pripravljena pogovarjati in usklajevati, a tudi sprejemati odločitve, ko je to potrebno. 

Bojan Sever, prvopodpisani predlagatelj Groff-Ferjančičeve za župansko kandidatko, je poudaril. da sam ne bom več kandidiral za župana, želi pa, da bi se nadaljevalo dobro, v evropske projekte usmerjeno delovanje občine tudi v prihodnje, saj je občina v treh mandatih njegovega županovanja uspela počrpati skupno okoli 25 milijonov evropskih sredstev. Meni, da je Miranda Groff Ferjančič s svojimi izkušnjami in povezavami z odločevalci na državni ravni prava odločitev. 

Poslanec Samo Bevk je povedal, da gre SD na na nacionalni ravni na lokalne volitve z geslom Slovenija enakih možnosti. Meni, da imajo odlično listo kandidatov za občinski svet, zato se na letošnjih lokalnih volitvah nadeja ponovitve rezultata izpred štirih let, ko je bilo v idrijski občinski svet izvoljenih kar 8 njihovih svetnikov.

Bojan Režun, svetnik v občinskem in državnem svetu, vodja njihove volilne kampanje, pa je poudaril, da so se na lokalne volitve pripravili z volilnim programom in cilji za vsa ključna področja življenja občine in ga bodo v okviru volilne kampanje podrobneje predstavili volivcem.

Metka Rupnik 

izjava Miranda Groff Ferjančič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
18.02.2020
8°C / 15°C
sreda
19.02.2020
8°C / 14°C
četrtek
20.02.2020
-3°C / 13°C