V IDRIJI SPET BEVKOVA POSLANSKA PISARNA

Torek, 09. oktober 2018

Poslanec socialnih demokratov v državnem zboru Samo Bevk, ki je bil na letošnjih državnozborskih volitvah že šestič izvoljen v državni zbor,  je včeraj v Idriji znova odprl poslansko pisarno, kjer bo odslej vsak ponedeljek na voljo občanom. 

Poslanska pisarna je eden od načinov, kako lahko državnozborski poslanec, ki sicer zaradi narave svojega dela večino  časa dnevno preživi v Ljubljani, v državnem zboru, ali po Sloveniji,  vzdržuje stik z okoljem, iz katerega izhaja in svojimi volivci, predstavniki javnega in političnega življenja lokalne skupnosti. Samo Bevk je včeraj, ob odprtju poslanske pisarne v prostorih idrijske upravne enote, že bil na voljo občanom.

Odslej bo vsaj ponedeljek v poslanski pisarni sprejemal pobude in vprašanja občanov ter kot poslanec skušal pomagati reševati problematike, ki se nanašajo tudi na lokalno okolje ali vzpostavljati stik z pristojnimi državnimi organi in ustanovami v Ljubljani. Ob tem pa se bo, kot je povedal, še naprej zavzemal za reševanje problematik, ki so bile že v prejšnjih petih mandatih med stalnicami njegovih poslanskih pobud in vprašanj, zlasti umestitev idrijskega kraka glavne ceste Keltike v nacionalni strateški cestni program in uveljavitev kulturnega evra.

izjava Samo Bevk

Sicer pa bo intenzivno deloval tudi na področjih, ki so v pristojnost odborov, v katerih neposredno deluje. V tem mandatu je bil izvoljen za predsednika odbora za obrambo ter za člana odborov za kulturo, zdravstvo in Slovence po svetu.

Odprtja Bevkove poslanske pisarne v Idriji se je udeležil tudi podžupan in državni svetnik Bojan Režun, ki namerava podobno pisarno za stike z volivci v Idriji odpreti v prihodnjih tednih.

Metka Rupnik

 

izjava Samo Bevk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C