OKTOBRA NA PLINOVOD PRIKLJUČENI PRVI UPORABNIKI

Sobota, 27. oktober 2018

56 kilometrov dolg distribucijski plinovod Kalce – Idrija in krak od Idrije do Spodnje Idrije sta zgrajena, nedokončan je ostal le še 650 metrov dolg odsek, ki poteka vzdolž vodnega rova hidroelektrarne na Marofu. Direkcija za infrastrukturo namreč ob trasi plinovoda načrtuje gradnjo kolesarske steze, zato je vodni rov potrebno dodatno utrditi. Sanacija naj bi trajala do pomladi, ko naj bi se dela pri gradnji plinovoda na tem odseku nadaljevala. Prihodnje leto se bo nadaljevala tudi nadgradnja mestnega plinovoda, med drugim po Kosovelovi, Mrakovi ulici in ulici Henrika Freyerja.

Oktobra je bilo v mestu Idrija priključenih prvih 60 odjemalcev, ki so tako z utekočinjenega naftnega plina prešli na zemeljski plin. Priključevanje poteka postopno in po treh prioritetnih skupinah. V prvi so odjemalci, ki so se z utekočinjenim naftnim plinom oskrbovali iz mestnega plinovoda, v zadnji pa odjemalci, ki se s plinom sedaj oskrbujejo iz lokalnih plinohramov.  

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C