OÅ  CERKNO ZA VEČJO VARNOST UČENCEV-VOZAČEV

Ponedeljek, 02. februar 2009

Osnovna šola Cerkno v sodelovanju z Občino Cerkno in policijsko postajo ta teden ob zaključku enega redovalnega obdobja in prehodu na nov urnik pričenja s projektom, ki ga je poimenovala »varstvo vozačev za učence predmetne stopnje«. Gre za projekt, ki ga druge osnovne šole ne poznajo in naj bi med drugim prispeval tudi k večji prometni in drugi varnost in spremljanju dejavnosti šolarjev zlasti ob popoldanski prometni konici.

Projekt »varstvo vozačev za učence predmetne stopnje« odgovarja na potrebe, ji se na šoli in v kraju kažejo že dlje časa. Cerkljanska osnovna šola je posebna po tem, da je kar okoli 60% vseh učencev, ki se šola na njej, vozačev. To pomeni, da je na osrednjem krajevnem avtobusnem postajališču na trgu v Cerknem zlasti med 12.in 14.uro, ko učenci čakajo na svoje avtobuse, na tem osrednjem prometnem vozlišču v kraju velik naval šolarjev, ki pa se med čakanjem obnašajo tudi na neprimeren način, prihaja do manjših vandalizmov, kar moti sosednje stanovalce in tudi ogrozi prometno varnost samih učencev. Hkrati pa postajališče pred cerkljansko osnovno šolo, ki je bilo narejeno prav zato, da bi razbremenilo osrednje postajališče v Cerknem, ta čas sameva. Projekt, ki ga cerkljanska osnovna šola uvaja, naj bi uresničil tri osrednje cilje. Ravnatelj, mag. Milan Koželj.

---------------

izjava Milan Koželj

---------------

Minule dni so že izpeljali evidenco učencev -vozačev in njihovih urnikov, da bi projekt dodatnega varstva in spremljanja šolarjev pred vstopom na avtobus lahko uresničevali. Upajo, da bodo tudi starši to akcijo šole razumeli kot prizadevanje za zagotavljanje boljših razmer v šoli in kraju in večjo varnost njihovih otrok ter da bodo spodbujali svoje otroke, da se vključujejo v omenjene dejavnosti šole. Za pomoč je šola zaprosila tudi policijsko postajo, da bo prve dni uvajanja projekta zlasti okoli 14.ure prisotna na območju šolskega postajališča in bo tako pomagala urejati povečan promet otrok-pešcev na tem območju, kot je to že praksa ob vsakem začetku novega šolskega leta.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
02.10.2022
14°C / 22°C
ponedeljek
03.10.2022
12°C / 23°C
torek
04.10.2022
10°C / 24°C