PODELITEV CERTIFIKATOV KOLEKTIVNA BLAGOVNA ZNAMKA GEOPARK IDRIJA

Sreda, 09. januar 2019

Na Centru za idrijsko dediščino so v lanskem letu vzpostavili Kolektivno blagovno znamko Geopark Idrija.

V sodelovanju z lokalnimi ponudniki so razvili turistične produkte, ki temeljijo na inovativnosti, kakovosti in tradiciji oziroma dediščini lokalnega okolja. Preko leta so za zainteresirane ponudnike pripravili več delavnic in individualnih svetovanj. Na razpis za pridobitev pravice do uporabe znaka kolektivne blagovne znamke Geopark Idrija se je prijavilo 18 ponudnikov.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali dr. Tanja Lešnik Štuhec, prof. dr. Janez Bogataj, Franc Jezeršek, Cveto Koder in Ilona Stermecki je v ocenjevanje prejela zanimiv nabor rokodelskih in prehranskih izdelkov, jedi ponujenih na gostinski način, turistični program in turistično prireditev.

Na podlagi kriterijev, ki so jih oblikovali tekom sestankov in delavnic, je certifikat Kolektivne blagovne znamke prejelo 12 rokodelskih izdelkov, 14 prehranskih izdelkov, štiri jedi ponujene na gostinski način, en turistični program in ena lokalna turistična prireditev. Koordinatorka kolektivne blagovne znamke, Nina Erjavec.

IZJAVA: Nina Erjavec

Jutri ob 17. uri v prostorih Mladinskega centra Idrija pripravljajo javni dogodek na katerem bodo ponudnikom podelili pridobljene certifikate in podrobneje predstavili aktivnosti, ponudnike in izdelke v sklopu razvoja Kolektivna blagovna znamka Geopark Idrija. Na omenjeni dogodek vas vljudno vabijo. 


Mirjam Debevc


Foto: Nina Erjavec (ocenjevanje geoproduktov)

Izjava: Nina Erjavec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C