JUTRI KONCERT BOŽIČNIH PESMI PEVSKEGA ZBORA ADORAMUS

Petek, 11. januar 2019

Vsako leto Župnija Idrija pripravi za svoje občane darilo -  Koncert božičnih pesmi. Letos so v goste povabili odličen mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, trikratni nagrajenec za najboljšega zborovodjo. Pevski zbor je bil na pobudo dirigenta ustanovljen leta 1987. Sodelujejo pri bogoslužju v domači župniji z bogatim repertoarjem sakralne glasbe, udeležujejo pa se tudi različnih festivalov in tekmovanj po Sloveniji in v tujini, kjer redno prejemajo najvišja priznanja in nagrade, redno pa sodelujejo tudi s Simfoničnim orkestrom Cantabile pri vokalno instrumentalnih koncertih. Sledi dirigent, Marjan Grdadolnik.


POSNETEK: Marjan Grdadolnik


Z nastopom v lokalni cerkvi v Idriji bodo dokazali, da lahko opravičijo svoj sloves. Doživeli ga boste lahko jutri ob 18.30 uri, po večerni sveti maši v župnijski cerkvi Svetega Jožefa Delavca v Idriji.


Mirjam Debevc

Foto: KUD Adoramus

Marjan Grdadolnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C