TOLMINSKI SVETNIKI O DELOVNIH TELESIH, RAVNATELJU MOSTARSKE ŠOLE IN RADIJSKIH FREKVENCAH

Sreda, 16. januar 2019
Včeraj so se na drugi seji v novem sklicu sestali svetniki Občine Tolmin. Na seji so potrdili delovna telesa sveta, ravnatelja osnovne šole na Mostu na Soči ter podali pozitivno mnenje nekaterim radijskim postajam za pridobivanje frekvenc za pokrivanje tega območja.


V zvezi z delovnimi telesi občinskega sveta je bila sprejeta odločitev, da odbori štejejo sedem, komisije pa pet članov. Potrdili so tudi sestavo naslednjih delovnih teles. Odbor za gospodarstvo bo vodil Matej Skočir, Odboru za okolje in prostor bo predsedoval Klemen Grahelj, Peter Kavčič bo predsednik Odbora za družbene dejavnosti, Odbor za gospodarske javne službe in promet bo vodil predsednik Oton Bratuž, Odbor za kmetijstvo turizem in razvoj podeželja Boris Leban, na čelu Statutarno pravne komisije bo Danijel Oblak, Komisiji za priznanja in nagrade bo predsedovala Nataša Gabersček, Komisiji za peticije pa Klemen Grahelj. Imenovan je bil tudi nadzorni odbor, ki bo tudi v tem mandatu deloval pod predsedništvom Milene Velišček.


Svetniki so v 5. točki prisluhnili predstavitvi programa kandidata za ravnatelja OŠ Dušana Muniha Most na Soči Cirila Makovca, kateremu so v nadaljevanju namenili svojo podporo za še en 5-letni mandat na mestu ravnatelja.


V zadnji točki pa so svetniki razpravljali o mnenju o utemeljenosti pokrivanja območja občine z radijskim programom Radia Ognjišče, Radia 1, Radia Robin, Radia Center in Rock Radia, ki kandidirajo za dodelitev prostih frekvenc na območju oddajnika Podbrdo in oddajnika Kuk nad Kobaridom. Vsem petim postajam so izdali pozitivno mnenje za oddajanje na območju oddajnika Podbrdo, za oddajanje na območju oddajnika Kuk pa so pozitivno mnenje dali Radiu Ognjišče, Radiu 1 in Radiu Robin.


Matej Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
20°C / 35°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
18°C / 36°C