ZOBOZDRAVSTVENA AMBULANTA V CERKNEM PONOVNO S 1. MARCEM

Torek, 05. februar 2019

Včeraj smo objavili splošno novico o problematiki zdravstvenega kadra v srednje velikih zdravstvenih domovih, kamor v Severno primorski regiji spadajo tudi Zdravstveni domovi v Ajdovščini, Idriji, in Tolminu. Logično pa je, da se znotraj posameznih zavodov odvijajo tudi specifične zgodbe, ki imajo lahko kratko sapo, a med uporabniki izzovejo veliko nejevolje.


Kar nekaj poslušalcev nas je opozorilo na problematiko zobozdravstva v Cerknem, kjer je lani septembra pričela z delom nova zobozdravnica, ki naj bi do konca leta pridobila skoraj  300 pacientov.


Z letošnjim letom je bilo na vratih čakalnice najprej obvestilo o trenutni odsotnosti, a se je kasneje spremenilo v bolj trajno obliko. Te hitre spremembe si poslušalci različno razlagajo, predvsem v bojazni, da bodo za storitve ponovno prikrajšani. Napovedano je bilo celo zbiranje podpisov za vrnitev ambulante v kraj, a se bodo po podatkih Zdravstvenega doma Idrija stvari kmalu uredile.


Direktorica Zdravstvenega doma Idrija Marija Magajne nam je pojasnila, da so se v zadnjih dneh s to problematiko intenzivno ukvarjali, saj so odločitve posameznih zobozdravnikov pogosto povsem osebne narave. Ob tem pojasnjuje,  da so v okviru zagotovljenega programa v Zdravstvenem domu Idrija do sedaj  zagotavljali vsaj eno polno zobozdravstveno ambulanto za odrasle v Cerknem, torej vsaj 5 dni v tednu. Za to bodo skrbeli tudi v prihodnje.  Od 1. marca dalje, še navaja Magajnetova,  bo v Cerknem ponovno delovala še ena zobozdravstvena ambulanta in bo zobozdravstveno varstvo odraslih zagotovljeno najmanj 6 dni v tednu.


Na sliki: Zdravstveni dom CerknoIvan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
03.04.2020
-1°C / 17°C
sobota
04.04.2020
3°C / 18°C
nedelja
05.04.2020
5°C / 20°C