VIPAVSKI TAMBURAŠI VABIJO NA PROSLAVO S KONCERTOM OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Nedelja, 10. februar 2019

Občina Vipava je bila v preteklosti prizorišče mnogih izjemnih kulturnih prireditev. Organizirali so opere na prostem in koncerte vrhunskih glasbenih in baletnih umetnikov.

Kultura na vipavskem je ljudem blizu in tudi zato se kulturno umetniška društva združujejo v svoji zvezi pod okriljem katere deluje veliko društev, zavodov in posameznikov. Skorajda ni dejavnosti v kulturi, ki je tam ne bi gojili ali je ne bi imeli priložnosti spoznati v živo. Veliko teh dogodkov se zgodi po dvoranah, vaseh ali pa na prostem. Tudi Kulturni dom Vipava bo ta vikend eden izmed gostiteljev takšnih dogodkov.  V nedeljo, 10. februarja ob 18. uri pripravljalo Koncert Vipavskih tamburašev, kjer bodo nastopili tudi solisti: Nika Uršič, Matjaž Samotorčan, Matija Rupnik in Matija Cergolj. Slavnostna govornika bosta Marko Bratuš, umetniški vodja SNG Nova Gorica, in dirigentka Meta Praček.

POSNETEK: Meta Praček

Ker smo še vedno v vikendu kulture, lahko rečemo, da kultura ni le tisto, kar se dela in ustvarja znotraj zavodov in društev, je zapleten splet medčloveških odnosov in gonilna sila človekovega razvoja. Odigrala je ključno vlogo v marsikaterem zgodovinskem trenutku slovenskega naroda. To neizpodbitno dejstvo radi ponavljamo in pri tem smo za čuda vsi enotni. Naj tako tudi ostane.


Foto: Meta Praček


Mirjam Debevc

Izjava: Meta Praček

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C