NA KALU-KORITNICI BO ZRASLA RIBIŠKA HIŠA

Četrtek, 14. februar 2019

Občina Bovec na Kalu Koritnici pričenja z gradnjo Ribiške hiše. Zrasla na mestu sedanje potresno poškodovane mlekarnice. V objektu bo večnamenski prostor za potrebe krajevne skupnosti, namenjen pa bo tudi različnim aktivnostim za razvoj in promocijo ribištva in izobraževalnim programom.


Vrednost projekta je dobrih 300 tisoč evrov, občina pa je skupaj s projektnim partnerjem, Krajevno skupnostjo Kal-Koritnica, na javnem pozivu LAS Dolina Soče prejela 200 tisoč evrov s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.Prva faza gradnje bo predvidoma zaključena v avgustu, ob pridobitvi uporabnega dovoljenja pa bo Občina Bovec s potencialnimi projektnimi partnerji ponovno kandidirala na javni poziv LAS-a. Z dodatnimi sredstvi nameravajo opremiti pritličje z muzejskim delom, v Ribiški hiši načrtujejo delno zaposlitev, uredili bodo okolico objekta in osnovali tematsko pot Ribiška hiša – Breka.Matej Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C