PRVA BORZA LOKALNIH ŽIVIL VIPAVSKE DOLINE

Petek, 15. februar 2019

Občina Ajdovščina, Razvojna agencija ROD in Območna obrtna zbornica Ajdovščina želijo storiti korak naprej pri lokalni samooskrbi in krepitvi zelene verige v Vipavski dolini. Zato prirejajo prvo borzo lokalnih živil Vipavske doline, na kateri bodo kmetje (pridelovalci) predstavili lokalnim gostincem načrtovano letošnjo pridelavo.

Prva borza lokalnih živil Vipavske doline bo v torek, 19. februarja 2019 ob 9. uri, v veliki sejni sobi Območne obrtne zbornice Ajdovščina. Namen dogodka je torej sklepanje naročil za dostavo lokalno pridelanih živil in še posebej sklepanje konkretnih dogovorov za načrtovano pridelavo in predelavo v letu 2019. Vsak ponudnik oz. pridelovalec bo imel svojo mizo, za katero se bo predstavil, k njemu pa bodo pristopali potencialni kupci – gostinci. Namen teh sestankov je vzpostaviti čim več stikov in izmenjati informacije o ponudbi in povpraševanju.

Dogodek sodi v sklop kulinaričnega meseca Okusi Vipavske, ki bo letos potekal od 22. aprila do 19. maja v številnih restavracijah Vipavske doline. Več o njem pa Tanja Krapež, Razvojna agencija ROD Ajdovščina.

Izjava: Tanja Krapež 1

Sodelovanje na borzi lokalnih živil je brezplačno, na dogodku lahko sodelujejo ponudniki in kupci iz Vipavske doline, kakšen pa je namen Prve borze lokalnih živil pa Tanja Krapež.

Izjava: Tanja Krapež 2

Vir: Občina Ajdovščina

Mirjam Debevc

Izjava: Tanja Krapež
Izjava: Tanja Krapež 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.03.2020
5°C / 20°C
ponedeljek
30.03.2020
3°C / 20°C
torek
31.03.2020
7°C / 9°C