TEACHOUT ZA NARAVOSLOVJE NA TERENU

Četrtek, 28. februar 2019

Geopark Idrija, OŠ Črni Vrh in Univerza v Ljubljani so slovenski partnerji projekta ESTEAM, v katerem sodelujejo tudi partnerji iz Portugalske, Norveške in Islandije, osrednji cilj projekta pa je razvoj inovativnih interaktivnih metod poučevanja v naravoslovju. V okviru projekta so že razvili  pripomoček- mobilno aplikacijo za pouk naravoslovja na terenu, marca pa bodo na OŠ Črni Vrh, na srečanju z učitelji naravoslovja, skušali za uporabo tega pripomočka navdušiti čim več slovenskih pedagogov.
Glavni namen projekta, ki se bo zaključil letos jeseni, je izboljšati kakovost poučevanja naravoslovja v šolskem sistemu z uporabo zanimivih, inovativnih metod, ki združujejo interaktivno učenje z aktivnostmi na terenu. Mojca Gorjup Kavčič, vodja projekta.

izjava Mojca Gorjup Kavčič

Mobilno aplikacijo so v okviru projekta že testirali učenci in učitelji s Slovenije, Portugalske ter Norveške, 21. marca pa bo na OŠ Črni Vrh nad Idrijo potekalo izobraževanje, ki bo namenjeno vsem učiteljem naravoslovja in drugim pedagoškim delavcem. V okviru izobraževanja bodo predstavljeni glavni rezultati projekta ESTEAM – različne možnosti uporabe sodobnih tehnologij v učnem procesu, razvoj mobilne aplikacije TeachOUT ter rezultati pilotnega testiranja učencev in bodočih učiteljev iz Slovenije, Portugalske ter Norveške. Popoldanski del pa bo namenjen praktičnemu testiranju mobilne aplikacije na terenu, saj je cilj projekta in omenjene predstavitve navdušiti čim več učiteljev naravoslovja v slovenskih osnovnih šolah za uporabo te aplikacije pri svojem poučevanju naravoslovja.

Metka Rupnik

Foto: Projekt ESTEAM

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C