TORKOVA KULTURNA ODDAJA// MUZEJSKO DRUŠTVO IDRIJA ČAKA PESTRO LETO

Torek, 12. marec 2019

Muzejsko društvo Idrija, ki vključuje tudi muzejski klub v Cerknem, je bilo ustanovljeno leta 1986 z namenom, da bi kar najširši krog občanov spodbudilo k spoznavanju, proučevanju in javnem predstavljanju bogate tehnične, naravne, naravoslovne in zgodovinske dediščine Idrijskega in Cerkljanskega. 

Poleg številnih kulturnih, etnoloških, geoloških in drugih ekskurzij, prireja predavanja na določene domoznanske teme iz tega okolja, organizira dogodke, ki izpostavljajo različne vrste dediščino Idrijskega in Cerkljanskega ter osebnosti, ki so v zgodovini pomembno sooblikovale naš prostor. Članoma Muzejskega društva Idrija pa je zaupana tudi skrb za Scopolijev botanični vrt, ki se razprostira na nekoč opuščenem rudniškem zemljišču pred vstopom na Rake.

Kateri so bili odmevnejši dogodkih, ki jih je izpeljalo Muzejsko društvo v lanskem in kateri bodo vidnejši dogodki v letošnjem letu, je Metka Rupnik povprašala predsednico društva Martino Peljhan.


FOTO (vir): Spletna stran Muzejskega društva Idrija

Martina Peljhan, Muzejsko društvo Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C