NOVOGORIŠKI POLICISTI VABIJO NA USPOSABLJANJE ZA MOTORISTE

Nedelja, 24. marec 2019

Lepo vreme je na ceste že zvabilo prve motoriste. Ker so ceste na Severnem Primorskem, še posebej pa v Posočju, zelo nevarne, bo tudi letos Policijska uprava Nova Gorica pripravila delavnice za varno vožnjo enoslednih vozil. Prva bo že danes med 9. in 12. uro v Novi Gorici, druga pa 20. aprila v Tolminu.

Na današnjem dogodku v Novi Gorici bodo poleg usposabljanja motoristov pripravili tudi druge zanimive aktivnosti, od tekmovanja s poganjalčki za najmlajše do turistične vožnje z motorji, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Odločitvi za tovrstno usposabljanje so botrovale številne prometne nesreče voznikov enoslednih vozil. V prometnih nesrečah je bilo lani udeleženih 75 voznikov enoslednih vozil.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč motoristov so bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti, neustrezna varnostna razdalja in premiki z vozilom.

Policisti ob tem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram, stanju cest in svojim sposobnostim, uporabljajo ustrezno zaščitno opremo in se na vožnjo vedno odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju. Obenem opozarjajo še, da je v spomladanskem času oz. ob začetku motoristične sezone asfaltna površina na cestah še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska.

Da bi bila motoristična sezona prijetna in varna, se morajo motoristi nanjo ustrezno pripraviti, temu pa sta namenjeni tudi obe usposabljanji.


Po STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C