EVROPA IN AJDOVŠČINA

Četrtek, 04. april 2019

Občina Ajdovščina bo jutri ob 14. uri v prostorih ajdovskega Mladinsko kulturnega centra Hiša mladih pripravila posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije. Prireja ga Vlada Republike Slovenije v sodelovanju z občino, udeležili pa se ga bodo tudi nekateri evropski poslanci, ter predstavniki vlade.


Posvet oziroma pogovor bo osredotočen na vprašanje prisotnosti Evropske unije v vsakdanjem življenju ter pripadnost Evropski uniji in skupnim evropskim vrednotam, kot so solidarnost, različnost, demokracija, pravna država in socialna blaginja. Dotaknili se bodo vprašanja o evropski identiteti, kaj pomeni aktivno državljanstvo, beseda pa bo tekla tudi o volitvah v Evropski parlament maja letos. Ker ima Občina Ajdovščina certifikat “mladim prijazna občina” bodo razpravljali tudi o vlogi mladih pri razvijanju evropske integracije in identitete. Spregovorili bodo tudi o financiranju in koriščenju evropskih sredstev v Sloveniji oziroma občini, za učinkovit in trajnostni razvoj mesta in podeželja, regije, države in evropskega prostora. 


Poleg občanov in občank se bo posvetovanja udeležil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. V razpravi bodo sodelovali predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni, v vlogi sogovornikov državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Urad vlade za komuniciranje in Ministrstvo za zunanje zadeve sta s tovrstnimi posveti po občinah pričela lansko leto, izkušnje so dobre, predlogi državljanov zanimivi, mnenja pa vredna prisluha. 


Foto: Občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C