CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA S SVOJIM SPLETNIM MESTOM

Torek, 16. april 2019

V Zdravstvenem domu Idrija so v sklopu projekta "Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih", ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, lani ustanovili Center za krepitev zdravja kot samostojno enoto, ki krepi javnozdravstveno vlogo ZD in dejavnost v lokalnem okolju.

Ključni del projekta predstavlja vzpostavitev celovitega Centra za krepitev zdravja kot samostojne enote v zdravstvenem domu ter vzpostavitev skupin znotraj ZD, tako da je zagotovljeno celovito izvajanje zdravstveno vzgojnih obravnav ter aktivnosti krepitve zdravja in zmanjševanja neenakosti v zdravju pri prebivalcih vseh populacijskih skupin v lokalnih skupnostih. V tako oblikovanem CKZ so zaposlene diplomirane medicinske sestre, psihologinja, dietetičarka in kineziologinja. Nedavno pa so v okviru projekta postavili tudi novo spletno mesto, katerega namen je informirati javnost o pomenu zdravstvene preventive ter o delavnicah in programih, ki jih na tem področju v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Idrija izvajajo v vseh starostnih skupinah.

Spletno mesto www.ckz.zd-idrija.si po zasnovi sledi generalnemu spletnemu mestu ZD Idrija, je prav tako prilagojeno za slepe in slabovidne, z možnostjo adaptacije barvnih shem, ki omogočajo boljšo dostopnost do informacij. Spletno mesto Centra za krepitev zdravja predstavlja osrednjo informacijsko točko za zdravstveno preventivo na območju delovanja ZD Idrija.


Maja Filipič Trpin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C