DELNA IN POPOLNA ZAPORA CESTE LOGATEC-ŽIRI

Torek, 16. april 2019

V teh dneh bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pričela s sanacijo brežin in rekonstrukcijo cest na odseku Logatec – Žiri. Dela bodo potekala v utesnjenem prostoru med vodotokom in strmo vkopno brežino, zato bo za izvedbo del potrebna delna in popolna zapora ceste. 


Zaradi miniranja, vrtanja, odstranjevanja in zaščite vkopne brežine ter izdelave nadomestnih podpornih zidov globine do 10 metrov, bo potrebna popolna zapora ceste Logatec – Žiri, pri Rovtah, od 17. aprila do 20. junija letos.


V času popolne zapore so predvideni obvozi za osebna in tovorna vozila. Za osebna vozila bo promet potekal po vzporednih lokalnih cestah Rovte – Hlevni Vrh – Vrh Svetih treh kraljev – Račeva – Žiri in v obratni smeri, promet za tovorna vozila pa bo voden v smeri Logatec – Vrhnika – Horjul – Gorenja vas – Žiri in obratno. 


Promet za tovorna vozila bo možen tudi iz in v smeri Tolmina in Idrije, a z določenimi omejitvami ter med naselji Cerkno in Trebija, pri čemer pa bo prometni režim časovno omejen.


Čas delne zapore pa naj bi trajala od 20. junija do predvidoma 30. oktobra letos.


Uporabnike cest naprošajo, da spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste.


Mirjam Debevc

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C