AKTUALNO DO 16H // GORSKI KOLESARJI OBRAVNAVANI KOT NAJVEČJI PREKRŠKARJI V VIPAVSKI DOLINI

Četrtek, 18. april 2019

Problem uporabe pohodnih poti oziroma enoslednic pri vse bolj razširjenem športu, gorskem kolesarjenju, smo na naših valovih že omenjali. Zadnje čase pa je to postal pereč problem na ajdovskem in vipavskem, saj je Vipavska dolina z okolico terensko lep primer območja, ki ponuja številne ideja za izlete v naravo ter izvajanje takšnih in drugačnih športnih aktivnosti.

Občina Ajdovščina se skupaj s tamkajšnjima gonilnima silama na področju gorskega kolesarstva, kolesarskim klubom Črn trn in društvom Kamplc, pospešeno trudi odpraviti težavo sobivanja v naravnem okolju. V čem je pravzaprav največji problem pa Sebastjan Kodele, predsednik kluba Črn trn.

Posnetek: Sebastjan Kodele


Župan Tadej Beočanin zatrjuje, da se lastniki zemljišč, planinci in kolesarji strinjajo, da je sobivanje možno in da so priprave za legalizacijo BMX prog v teku.

Posnetek: Tadej Beočanin


Seveda pa se tako uporabniki teh poti kot župan zavedajo, da s tem v praksi ne bodo povsem odpravili morebitnih konfliktov, vsekakor pa jih lahko zmanjšajo oziroma omilijo.

Mirjam Debevc
 

Posnetek: Sebastjan Kodele
Posnetek: Tadej Beočanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.08.2019
19°C / 31°C
torek
27.08.2019
19°C / 33°C
sreda
28.08.2019
18°C / 33°C