VELIKONOČNA RAZSTAVA V VIPAVSKEM KRIŽU

Sobota, 20. april 2019
V Vipavskem križu vsako leto pripravijo razstavo z velikonočnimi motivi in simboli, ki spremljajo ta praznik.

Razstava je odprta do 28. aprila, med 14. in 20. uro v tamkajšnjem Domu krajanov, obiskovalcem pa že tradicionalno ponudi nekaj drugačnega, novega. Vsa leta so bile na ogled in poskušino tudi velikonočne jedi, letos pa se je organizacijski odločil, da jih izpusti. Zakaj, pove Lojzka Paljk, organizatorka razstave.

 

Izjava: Lojzka Paljk

 

Letošnjo razstavo bogatijo dela več kot 50 različnih avtorjev iz Slovenije in tujine, na ogled pa je tudi tudi Križev pot in Pisanica od srca.


Križev pot so izsklesali kamnoseki iz Društva Most, po predlogih Silve Karim, po končanem ogledu pa bo postavljen na poti iz Malih Žabelj do Vipavskega križa.
Pisanica od srca, ki je eden izmed svetovno znanih pirhov prihaja iz Hrvaške. Posebnost pisanice je v tem, da je visoka več kot dva metra in široka skoraj meter in pol. Lepota te umetnine je tudi njena poslikava. Razstavljena je bila v vseh večjih mestih, med katerimi so tudi Rim, Vatikan, New York, Bruselj, Praga, Munchen, Pariz… Te dni pa krasi trg prav v Vipavskem križu.

 

Mirjam Debevc

Izjava: Lojzka Paljk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.08.2019
19°C / 31°C
torek
27.08.2019
19°C / 33°C
sreda
28.08.2019
18°C / 33°C