V ZADLOGU LETA 2020 PRVI DRUŽABNI PROSTOR

Sobota, 20. april 2019

Predsednik Društva  za trajnostni razvoj Zadloga Florjan Lampe , TRMA, ki šteje nekaj več kot 70 članov, je pred kratkim občni zbor sklical v Zadlogu, natančneje v »Koloseju« na domačiji »pri Abrahtu.« S tem je naznanil,  da so vsako leto bližje igrišču in družabnemu prostoru v Storžicah Gre za  prostor v središču vasi,  s katerim so se lani prijavili na razpis Fundacije za šport, a bili kljub veliki pomoči občine neuspešni zaradi zemljiško knjižnih postopkov. Predsednik Lampe je poudaril, da bodo pomanjkljivost  nemudoma odpravili, letos jeseni pa se bodo ponovno prijavili na razpis.

Pred kratkim je društvo uspešno prodalo teptalec snega, ki so ga pred leti kupili za izdelavo smučarske tekaške steze. Florjan Lampe pa je poudaril, da pogreša več angažiranosti članov društva in krajanov za spremembe. Povedal je, da so nekateri člani zelo dejavni – organizirajo svoj del prireditev, vodijo in se redno udeležujejo nogometnih in košarkarskih treningov ali  zastopajo društvo v tekmovanju lastnikov gozdov. Želi pa si, da bi  v večjem številu, tako, kot znamo skrbeti za svoj dom, skrbeli tudi za svoj kraj. Spodbudil je, da je lahko  TRMA začetek vsake ideje. »Bolj ko bomo aktivni, bolj bomo prepoznavni na občinskem nivoju kakor tudi širše.  Le z aktivnostmi bomo upravičili cilje, ki smo si jih zadali za prihajajoče leto« je povedal Lampe.

Kljub temu  pa bodo tudi letos pripravili že ustaljene prireditve: 26. maja bo tek, 18. avgusta  pa pohod na Špičasti vrh. Takrat bo tudi turnir  v namiznem nogometu in dami. Kaj točno se bo dolgoročno zgodilo s »sredniško« mlekarno, ki so jo v lanskem leto od občine dobili v najem, se člani društva na občnem zboru niso uspeli dogovoriti, zato so dobrodošli predlogi in pomoč pri ureditvi.  Lampe bo pozval pristojne na občini, da bo tudi druga, »plesteniška« mlekarna prišla v roke občine Idrija in upa, da bo pri novem županu uspešnejši pri njeni ureditvi v avtobusno čakalnico in ekološki otok. Ta je  namreč z okoliško zemljo še vedno v lasti KGZ Idrija obe pa kličeta k ureditvi.


Lovrenc Habe 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
9°C / 23°C
sreda
27.05.2020
10°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
8°C / 26°C