TEŽAV V ZDRAVSTVENI POSTAJI VIPAVA NI VIDETI KONCA

Nedelja, 21. april 2019

Občina Vipava si je že od lanskega decembra, po odhodu doktorja Vidica v pokoj, prizadevala pridobiti novo vodstvo za svojo drugo zdravstveno ambulanto za področje družinske medicine. Župan Goran Kodelja in Zdravstveni dom Ajdovščina sta se aktivno vključila v iskanje rešitev in tako je v sredini aprila na tem delovnem mestu pričela službovati zdravnica Barbara Krajnik Kete.

 

A s tem so se težave v vipavski občini šele pričele, saj so na občino pričele prihajati pritožbe jeznih občanov, da zdravnica ne vpisuje novih pacientov. Župan Občine Vipava je nastalo situacijo vzel resno in zahteval pojasnila. V izjavi za javnost, je zapisal:  


“ Kot mi je pojasnila dr. Krajnik Ketejeva, je kljub veliki gneči, sprejela vse paciente, ki so potrebovali pregled in na svojo listo vpisala tudi približno sto novih pacientov. Ni pa mogla vpisati vseh, ki so to želeli, ker je že sedaj po številu opredeljenih pacientov med najbolj obremenjenimi v Zdravstvenem domu. Ocenjujem, da je zdravnica Krajnik Ketejeva prvi dan službe v Vipavi opravila korektno in profesionalno, ni pa njen prihod na delo v Vipavo v ničemer rešil problema pacientov, ki so po odhodu prejšnjega zdravnika Vidica ostali neopredeljeni. Taka odločitev vodstva Zdravstvenega doma Ajdovščina je kvečjemu le še dodatno razburila občane.”


Župan je bil oster in dodal, da problem  vidi v organizaciji dela v Zdravstvenem domu Ajdovščina. In da ni rešitev, da se po štirih mesecih brez odločitve v Vipavo prerazporedi zdravnico, ki je po številu vpisanih pacientov že sedaj med najbolj obremenjenimi.  


“ Na Občini smo nad takimi rešitvami vodstva Zdravstvenega doma Ajdovščina – ki v resnici sploh niso rešitve – ogorčeni. Od vodstva zdravstvenega doma bomo še naprej zahtevali, da ustrezno in v najkrajšem možnem času poskrbi za paciente, ki so po odhodu prejšnjega zdravnika v pokoj ostali brez svojega stalnega zdravnika. Če ne prej, računam, da bo ta problem rešil nov direktor zdravstvenega doma, ki bo funkcijo nastopil s 1. junijem,”  dodaja vipavski župan v svojem sporočilu za javnost.

 

Mirjam Debevc

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.08.2019
19°C / 31°C
torek
27.08.2019
19°C / 33°C
sreda
28.08.2019
18°C / 33°C